AJA AUK ⟩ Tema nimi on Killer

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Jerry Lee Lewis 2009. aastal esinemas
Jerry Lee Lewis 2009. aastal esinemas Foto: Silvio Tanaka/wikimedia Commons

Ühtedel on komme ennast rohkem tagasi hoida ja teistel vähem. Rock’n’roll’i staar Jerry Lee Lewis kuulus kindlasti sellesse teise rühma. 29. septembril 1976 võttis ta sahtlist revolvri ja tulistas oma bassimängijat Norman Owensit rindu. Kui ohvrist ta uuele valgele vaibale verd tilkus, saanud Lewis pahaseks ja tahtis, et tilkuja kiiremini toast välja toimetataks, sest määrib vaiba ära. Bassimängija oli tahtnud bändist lahkuda ja tuli Lewise juurde jutuga, et tahaks lõpparvet saada. Ahah, ütles Lewis, tegi sahtli lahti ja võttis sealt sularaha asemel hoopis revolvri. Ühtlasi oli ta sünnipäev ja käimas pidu.

Ka lasi ta pärast seda bassimängija lahti. Miks sa ta lahti lasid, küsiti. Aga ta ei saa ju mängida. Ametlikesse paberitesse vormistati see õnnetusjuhtumina.

Jerry Lee Lewise hüüdnimi oli Killer ja ta oli Elvis Presley suur konkurent. Ta ise Presleyst küll suurt ei hoolinud ja suhtus temasse mõningase üleolekuga, pidas teda maakaks ja mitte kõige targemaks. Üldse oli tal komme inimestesse mõningase üleolekuga suhtuda. Ka ei meeldinud talle Beatles, kuna seda mängisid palju raadiojaamad. Beatles siin ja Beatles seal, ütles ta, mulle ei meeldi see bänd. Kes on su eeskujud, küsiti talt 2015. aasta intervjuus Guardianile. Ma ise, vastas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles