Hollywoodi löökfilmide lavastaja annab Tallinnas meistriklassi

Spekter
Copy
Baltasar Kormákur filmis «Tõotus»
Baltasar Kormákur filmis «Tõotus» Foto: Filmikaader

Täna õhtul saabub Tallinna Hollywoodis kanda kinnitanud Islandi filmilavastaja Baltasar Kormákur. 

 

Selliste Hollywoodi löökfilmide nagu «Everest» ja «2 relva» autori kutsus Tallinnasse Pimedate Ööde filmifestivali filmitööstusüritus Industry@Tallinn & Baltic Event.

Oma meistriklassis, mis kuulub filmihariduse programmi Black Nights Discovery Campus, räägib 55-aastane islandlane noortele stsenaristidele, lavastajatele ja produtsentidele, kuidas ta oma karjääri alustas ja milliseid takistusi ületas, samuti jagab ta näpunäiteid, kuidas saada heaks filmitegijaks.

Ka näitleja ja produtsendina tegutseva lavastaja rahvusvaheline tuntus sai alguse debüütfilmist «101 Reykjavík», mis võitis 2000. aastal Toronto filmifestivalil avastuse auhinna ja millest ajendatuna valis ajakiri Variety selle autori koos Christopher Nolani, Alejandro González Iñárritu ja Lukas Moodyssoniga nende kümne režissööri sekka, kelle käekäiku tuleks järgnevatel aastatel tähelepanelikult jälgida.

2012. aastal lavastas Kormákur oma esimese Hollywoodi filmi «Salakaup», mille peaosas mängis Mark Wahlberg. Tema kõige populaarsem film on 2015. aastal valminud seiklusdraama «Everest», mis avas Veneetsia filmifestivali ja teenis maailmas üle 200 miljoni dollari kassatulu.

Kokku on islandlane lavastanud 13 filmi, neist neli Hollywoodis. Tema viimane, Universali stuudios valminud ellujäämispõnevik «Elukas» peaks ekraanidele jõudma järgmise aasta augustis.

Kormákuri Islandis tehtud filmidest on Pimedate Ööde filmifestivalil linastunud «101 Reykjavík», «Meri», «Valgete ööde pulmad» ja «Sügavik». Tema toodetud ja kaaslavastatud kriminaalsarja «Lõksus – tapja meie seas» on näidanud ka ETV.

Vaata lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles