PÖFFi päeva pärlid: ekraanile jõuab varalahkunud Uku Kuudi lugu

Spekter
Copy
«u.Q.»
«u.Q.» Foto: PÖFF

12. novembrist 28. novembrini toimuval PÖFFil näeb laia valikut uusi filme kogu maailmast. Täna kell 18.30 esilinastub Coca-Cola Plazas dokumentaalfilm varalahkunud muusikust Uku Kuudist.

«u.Q.»

«Kreeka komöödia. Uku Kuudi lindistatud lugusid teatakse rohkem, kui me arvata oskame. Et mõista tema rahvusvahelist fenomeni, tähendab mõista eri niššide, alažanrite ja peidetud muusikaliste vaimuvapustuste võimet tänapäeval mitte ainult eksisteerida, vaid lausa õitseda iseseisvalt peavoolust. Maryn E. Coote'i (endise Marju Kuudi) poja Uku elu viis ta Nõukogude Liidust pagulusse Rootsi, sealt edasi Los Angelese muusikastuudiotesse, siis tagasi äsja taasiseseisvunud Eestisse ning hiljem amüotroofilise lateraalskleroosiga (ALS) võideldes kõlaritesse üle terve maailma. Kaasahaarav portreefilm varalahkunud muusikust ja tema kaasajast, mis on filmitud 8 mm filmilindile, VHS- ja BETA-kassettidele,» kirjutab filmi kohta Tiit Tuumalu.

Osta pilet siit.

*

PÖFFi reede toob kinolinale tundelised filmid

«Uskumatult eriline PÖFFi viimane nädal on jõudnud oma haripunkti ning kuulutab homse auhinnatseremoonia eel välja ennastunustava nautimiskorralduse. Tänane kinoprogramm on otsast ääreni kultuuriga täidetud, et haarata viimaseid magusaid sõõme aasta parimatest filmielamustest ning lasta ennastunustavalt kanda end lummavatel visuaalidel ja meelihellitavatel helilainetel. Maguskibedalt pitsitavad armukolmnurgad, filmiajaloo karismaatilised ikoonid ning karges eheduses pulseerivad heliread Uku Nuudist kuni Wu Tang Clanini välja. Tõepoolest – kõike ja rohkem kui küll ka kõige nõudlikumale tundemaailmale,» tutvustab festival päeva programmi.

Vaata PÖFFi tänast kava siit.

25. Pimedate Ööde filmifestival

Kokku on 12. novembrist 28. novembrini toimuva festivali põhiprogrammis 181 filmi 74 riigist. 20 000 euro suurusele peaauhinnale kandideerib 19 filmi. Neljas võistlusprogrammis on kokku 34 maailma- ja 31 rahvusvahelist esilinastust.

Samal ajal toimub noorte- ja lastefilmide festival Just Film, lühifilmide ja animatsiooni festival PÖFF Shorts, Ida-Virumaal Vene filmide festival Kinoff ja PÖFFi filmitööstusüritus Industry@Tallinn & Baltic Event.

Alates 29. novembrist on avatud ka PÖFFi veebikino – kokku on kavas kuni 30 festivali filmi, sealhulgas võidutöid, mida saab vaadata üle terve Eesti. 22. novembrist on samas nähtavad ka lühifilmide ja animatsiooni festivali PÖFF Shorts filmid.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles