ARVUSTUS ⟩ On seal tont või inimene?

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Kas 100 000 dollarit puhtalt kätte firmalt, millest midagi teada pole, on piisav, et taluda isolatsiooni ja hallitust? Dan Turner (Mamoudou Athie) ja Mark Higgins (Matt McGorry) seriaalis «Archive 81».
Kas 100 000 dollarit puhtalt kätte firmalt, millest midagi teada pole, on piisav, et taluda isolatsiooni ja hallitust? Dan Turner (Mamoudou Athie) ja Mark Higgins (Matt McGorry) seriaalis «Archive 81». Foto: Netflix

Usun, et enamik inimesi on praeguseks ajaks näinud (või vähemalt teab, mis filmiga on tegu) Roman Polanski õudussugemetega draamat «Rosemary laps», peaosas Mia Farrow, kus noor naine usub kindlameelselt, et kõrvalkorteris elav sümpaatne paar mürgitab teda pikkamööda ja himustab tema veel sündimata last. Enamgi, Rosemary usub, et pensionärid kummardavad Saatanat ennast.

Ennekõike kujutabki Polanski film noore naise paranoiat, tasast hullumist, millele annab ainest elu ise. Igapäevased asjad mõjuvad äkki pentsikult hirmutavana, igas varjus peidab end mõni tont. Netflixi kaheksaosalise «Archive 81» heeros Dan (ka Dante, kui lubate) ei jää oma hirmudes Rosemaryst just palju maha.

«Archive 81»

Looja Rebecca Sonnenshine, osades Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Evan Jonigkeit, Matt McGorry jt

8 osa vaadatavad Netflixis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles