MINISTRI NÄRVIPROOV ⟩ Kultuuriminister Piret Hartman: väärtustame inimesi, kes meie valdkonnas toimetavad (2)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Kultuuriminister Piret Hartman loodab, et juba tuleval aastal hakatakse projekteerima kultuuripärandi hoidlaid nii Lõuna- kui Põhja-Eestis
Kultuuriminister Piret Hartman loodab, et juba tuleval aastal hakatakse projekteerima kultuuripärandi hoidlaid nii Lõuna- kui Põhja-Eestis Foto: Kermo Benrot

Riigieelarve läbirääkimistel on välja käidud ettepanek tõsta kultuurivaldkonnas püsikulusid 25 miljoni euro suuruses, et katta kriisidest tingitud väljaminekuid, ütles kultuuriminister Piret Hartman (Sotsiaaldemokraatlik Erakond).

Olete sotsiaalmeedias kirjutanud, et ministriameti esimestel päevadel pidite end vahel näpistama veendumaks, et see kõik on reaalne, mitte suveöö unenägu. Siit mu esimene küsimus: miks te nõustusite ministriks hakkama?

Teemad, millega kultuuriministeerium praegu tegeleb, on väga olulised, ja mitte ainult mulle, vaid kogu Eesti riigile. Teine põhjus on see, et valdkonnast, millega viis aastat tegelesin – lõimumine ja kohanemine –, pole kunagi kultuuriministrit tulnud. Teemad on samas väga fookuses, olgu Ukraina põgenikke või kogu ühiskonna sidusust puudutavad, nii et minu arvates on tähtis, et sellise tausta ja teadmistega inimene nagu mina on praegu valitsuse laua taga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles