Kultuuriminister Vene Teatri kunstilisest juhist: võrdlus Eestis toimuva ja juutide kannatustega on kohatu (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kultuuriminister Piret Hartman.
Kultuuriminister Piret Hartman. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Piret Hartman (SDE) kommenteeris Postimehele Vene Teatri kunstilise juhi Filipp Lossi väljaütlemist, milles ta võrdles Eestis elavate Venemaa kodanike olukorda juutide olukorraga teise maailmasõja ajal. Hartman leiab Venemaa kodanikud, kes sanktsioonide tõttu ebamugavust tunnevad, vastutavad Ukraina sõja lõpetamise eest.

«On kohatu võrrelda täna Eestis toimuvat juudi rahva teise maailmasõja aegsete kannatusega. Euroopa sanktsioneerib Putini juhitud Venemaad eesmärgiga lõpetada Venemaa alustatud sõda Ukrainas. Ka Venemaa kodanikud, kes sanktsioonide tõttu ebamugavust tunnevad, vastutavad selle sõja lõpetamise eest,» toonitas kultuuriminister. 

Hartman on valmis vajadusel Vene teatri nõukoguga kohtuma, kuid see teema on praegu juhatuse ja nõukogu pädevuses. «Ka kultuuriministeeriumil on oma esindaja nõukogus ning olen teemaga kursis,» lisas Hartman. 

Kommenteerides eurosaadik Urmas Paeti (RE) väljaöeldut, et Lossi elamisluba tuleks kohe kehtetuks tunnistada, vastas Hartman, et selle vajalikkust saab hinnata politsei- ja piirivalveamet, kelle pädevus see on. 

5. septembril lõpeb leping Vene Teatri kunstilise juhi Filipp Lossiga. Pärast tema lahkumist asub ajutiselt sellele ametikohale teatri direktor Svetlana Jantšek.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles