Kirjandusmuuseum vajab abikäsi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veekahjustusi saanud trükisõna kuivab muuseumi saalis.
Veekahjustusi saanud trükisõna kuivab muuseumi saalis. Foto: Kristjan Teedema

Eesti kirjandusmuuseumi hoidlatesse tungis juurdeehitise katuselt vesi. Praegu käib endiselt kahjustuste kõrvaldamine. Direktor Janika Kron­berg märkis, et abipakkumisi on tulnud mitmeid, isegi vabariigi presidendi kantseleilt.

«Ka ehitajad on vastutulelikult oma tööjõuga aidanud,» lisas direktor. «Raamatukogu lugemissaal on aga 9. märtsini siiski suletud.»

Kahjustada sai arhiivraamatukogu reservfond, mille säilikutest võib põhifondis olla üks ja rohkemgi eksemplari.

Kahjustused on tekitanud nii palju lisatööd, et oma maja rahvas ei jõua kõike piisavalt kiiresti ära teha. Seepärast ootab muuseum appi vabatahtlikke, kes aitaksid korrastada arhiivraamatukogus säilitatavaid ajalehti, ajakirju ja brošüüre.

«Abikäte vajadus kestab mõnda aega,» teatas muuseumi info- ja personalijuht Krista Ojasaar. «Kuna arhiivraamatukogul seisab ees fondide kolimine uutesse hoidlatesse, on vaja abikäsi ka raamatute mapistamisel ja karbistamisel ning kolimistöödel.»

Soovijail palutakse endast märku anda arhiivraamatukogu juhataja Merike Kiipu­sele tel 737 7712 või aadressil merike@kirmus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles