Tänavuse Vilde kirjandusauhinna pälvis Indrek Hargla

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla «Apteeker Melchior ja timuka tütar».
Indrek Hargla «Apteeker Melchior ja timuka tütar». Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tänavuse Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna saab Indrek Hargla raamatu eest «Apteeker Melchior ja timuka tütar», kriminaalromaani sündmustiku keskmes on kaks keskaegset tallinlannat – nooruke timuka tütar Wibeke Bose ja kaupmeheproua Else Werdynchusen.

Eduard Vilde nimelisele kirjandusauhinnale oli tänavu kuus kandidaati: Nasta Pino «Seal, kus rukkiväli...»; Lehte Hainsalu «Vastamata kõne»; Olle Lauli «Kodutus»; Indrek Hargla «Apteeker Melchior ja timuka tütar»; Andrei Hvostov «Sillamäe passioon» ja Kristiina Ehin «Viimane monogaamlane», vahendas ERR Uudised.

Eduard Vilde nimeline kirjandusauhind asutati Pajustis E. Vilde nimelise kolhoosi kirjandusklubi initsiatiivil 1965. aastal, kui tähistati kirjaniku 100. sünniaastapäeva. Auhinna väljaandmist jätkas Vinni valla kultuurikapital ning 1999. aastast Vinni vallavalitsus.

Käesoleval aastal on preemia suuruseks 640 eurot ehk 10 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles