VÄGEV ⟩ Tallinnas esineb metal´ifännide suur lemmik Gojira!

Kultuuritoimetus
Copy
Gojira kitarrist Joe Duplantier.
Gojira kitarrist Joe Duplantier. Foto: MAURO PIMENTEL/AFP/Scanpix

27. juunil astub Tallinnas Noblessneri Valukojas üles tänase raskemuusika skeene üks populaarseim bänd – Gojira. Viimati rõõmustati siinseid muusikagurmaane 2010. aasta aprillis, nüüd naasevad nad veelgi vägevama sõuga – oma esimese soolokontserdiga!

Gojira lõid aastal 1996 prantslastest vennad Joe ja Mario Duplantier, keda ühendas tugev armastus muusika vastu. Esimesed viis aastat Godzilla nime kandnud bändist kasvas aastate jooksul üks metal-muusika maailma tipptegija, kes on tänaseks välja andnud seitse stuudioalbumit. Punti on pärjatud mitmete auhindadega ning ka Grammy nominatsioonid pole neile võõrad. Gojira trummarit Mario Duplantieri on korduvalt erinevad muusikaväljaanded tunnustanud maailma parima trummari tiitliga. Gojira väärtust tõstsid kindlasti ka 2017. ja 2018. aastal Heavy Music Awardsil võidetud parima rahvusvahelise bändi ning parima laivbändi auhinnad.

Bändi looming on sümbioos mitmetest erinevatest muusikastiilidest. Nii leidub nende muusikas noppeid nii death, thrash, proge- kui avant-garde metal'ist. Gojirat mõjutasid algusaastatel Deathi, Metallica, Sepultura, Tooli ja Morbid Angeli varajased albumid ning nad on mõjutajatena nimetanud ka Led Zeppelini ja Rage Against the Machine'i debüütalbumit.

Gojira annab kontserdi 27. juunil Tallinnas Noblessneri Valukojas. Piletite eelmüük Live Nation Eesti kontsertklubi liikmetele algab 7. veebruaril kell 12. Avalik müük algab 9. veebruaril kell 12. Piletite kohta saab infot kõikidest Piletilevi müügipunktidest ning Piletilevi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles