Tallinna lastemuuseum kandideerib rahvusvahelisele auhinnale

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastemuuseum Miia-Milla-Manda avati 2009. aastal.
Lastemuuseum Miia-Milla-Manda avati 2009. aastal. Foto: Toomas Huik/Postimees

Tallinna linnamuuseumi filiaal, muuseum Miia-Milla-Manda valiti Euroopa Muuseumide Akadeemia ja Lastemuuseumide Ühenduse auhinna nominendiks.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul kandideeris auhinnale 28 muuseumi mitmest erinevast riigist, teatas Raepress. «Miia-Milla-Manda valiti 13 nominendi hulka tänu lastesõbralikule ekspositsioonile ning erakordselt soojale ning mängulisele keskkonnale. Nomineerimisele lisab kaalukust fakt, et auhind antakse välja esmakordselt,» lisas Härm.

Lastemuuseumide auhinna eesmärgiks on jagada rahvusvahelist tunnustust oma kontseptsiooni ja ekspositsioonipõhimõtete osas väljapaistvatele lastemuuseumidele. Auhinnale saavad kandideerida nii lastemuuseumid kui muuseumide juures tegutsevad haridus-, laste- ja noorteosakonnad.

Žürii hindab loomingulist ja innovatiivset lähenemist ekspositsioonide ning programmide koostamisel kuni 14-aastastele lastele ja noortele.

Lastemuuseumide auhind antakse välja 21. märtsil lasteraamatute messil Itaalias, Bolognas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles