Vanemuise väikese maja ehitustööde hange seisab ministeeriumi taga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise väike maja.
Vanemuise väike maja. Foto: Sille Annuk

Kultuuriministeeriumi, rahandusministeeriumi ning Riigi Kinnisvara AS-i vahel sõlmiti juba mullu jaanuaris leping millega RKAS kohustus investeerima saastekvoodi müügist saadud vahendeid Vanemuise väikse maja ehitustöödesse.


Eelmise aasta lõpus alustas ministeerium RKAS-iga läbirääkimisi teatrihoone täiendavate tööde tegemiseks mitte-CO2 rahaliste vahendite arvelt miljoni euro ulatuses ning eesmärgiks oli lülitada mõlemad tööd ühte riigihankesse, vahendas ERRi uudisteportaal.

Arvestades projekti tööde ajakriitilisust ning teatri soovi korraldada tööd võimalikult kiiresti, kuulutas RKAS vaatamata sellele, et eraldise kasutamiseks ei olnud teist käsunduslepingut ministeeriumiga veel sõlmitud, välja riigihanke, mis sisaldas nii CO2 töid kui ka miljoni euro suuruse eraldise arvelt teostatavaid töid.

Riigihanke pakkumuste avamine toimus 17. jaanuaril ja RKAS-i juhatus kinnitas need juba 22. veebruaril. Tänaseni ei ole aga käsunduslepingul ministeeriumi allkirja all.

RKAS teatas ministeeriumile, et riigihanke pakkumused on jõus vaid kuni 15. aprillini ning kui pakkumuste jõusoleku tähtaja jooksul ei ole jõutud hankelepingu sõlmimiseni, on ettevõte kohustatud hiljemalt 5. aprillil tegema pakkujatele ettepaneku pakkumuste jõusoleku tähtaja pikendamiseks.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja sõnul on tegu kõigest tavapärase teavituskirjaga ning lähiajal saab käsundusleping ka alla kirjutatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles