Suri rokkbändi The Groundhogs laulja

Kultuuritoimetus
Copy
Tony McPhee 1991. aastal.
Tony McPhee 1991. aastal. Foto: Patrick Neylan at English Wikipedia / Wikimedia Commons

Rokkbändi The Groundhogs laulja ja kitarrist Tony McPhee suri 79-aastaselt. Muusik, kes aastatel 1962–2015 juhtis tunnustatud bändi ning saavutas ansambliga ka kolm Top 10 albumit Ühendkuningriikides, kukkus eelmisel aastal ning koges seejärel mitmeid insulte, vahendab Guardian. 

Uudis McPhee surmast avaldati ansambli Facebooki lehel. Postitus kinnitas, et McPhee suri rahulikult oma kodus 6. juunil mulluse kukkumise tagajärjel tekkinud tüsistustega. Ta sai ka hiljem mitmeid insulte.

McPhee karjäär sai alguse 1960. aastate alguse Briti bluusistseenist. Ta liitus 1962. aastal Lõuna-Londoni grupiga Dollar Bills, misjärel nimetati ansambel ümber The Groundhogsiks.

Bluusi ja R&B-d mängides sai nende karjäär hoogu 1964. aastal, kui John Mayall ja tema bänd ei suutnud Ühendkuningriigi tuuril USA bluusitähte John Lee Hookerit soojendada ning The Groundhogs valiti asendajaks. Seejärel palkas Hooker nad järgmisel aastal juba järgmisele tuurile ja salvestas koos ansambliga tunnustatud albumi «Hooker and the Hogs».

The Groundhogs kujunes kiiresti bändiks, mida suisa nõuti soojendajaks bluusiartiste, nagu Little Walter ja Jimmy Reed.

2009. aastal kahjustas insult McPhee laulmisvõimet ja jäi 2015. aastal pensionile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles