Aasta vanemuislasteks valiti Karmen Puis ja Katrin Nuume

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Puis.
Karmen Puis. Foto: Sille Annuk

Eile toimunud Vanemuise kolleegipreemiate peol pärjati aasta vanemuislasteks ooperisolist Karmen Puis ja kontsertmeister Katrin Nuume.

Lisaks kolleegide tunnustusele ja aasta vanemuislase tiitlit kinnitavale aukirjale said mõlemad laureaadid graveeringuga hinnalise käekella ja puhkusereisi Muhumaale, Pädaste mõisa.

Aasta vanemuislast valiti üheksandat aastat, valimine toimus kahes kategoorias: üks laureaat valiti lavajõudude seast, teine nende hulgast, kes oma igapäevatöös lavale ei astu. Iga Vanemuise töötaja sai oma arvamust avaldada salajasel hääletusel.

Lisaks kahele peaauhinnale anti välja 22 eriauhinda, mille laureaadid selgusid osakonnasiseste hääletuste tulemusena.

Erilise tunnustuse osaliseks ning hõbedase rinnamärgi omanikeks said need inimesed, kes on Vanemuises töötanud üle 25 aasta. Kokku on selliseid pika staažiga töötajaid Vanemuises 67.

Anti välja ka kolm kullast rinnamärki vanemuislastele, kelle staaž ületab 50 aastat. Kullast märgid said endine Vanemuise esitantsija ja praegune repetiitor Elena Poznjak-Kõlar, näitlejanna Herta Elviste ning inspitsient Illar Rätsep.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan andis üle ka Ida Urbeli nimelise stipendiumi Vanemuise balletiartistile Janek Savolainenile. Ida Urbeli nimelist stipendiumi annavad välja sihtasutus Tartu Kultuurkapital ja Tartu linn, et tähistada esimese iseseisva tantsuetenduse lavaletoomist teatris Vanemuine. Stipendium koosneb aukirjast ja rahalisest preemiast. Varem on Ida Urbeli nimelise stipendiumi pälvinud Tiina Pikas, Ülo Vilimaa, Hayley Blackburn ja Rufina Noor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles