Heitgaasid toovad Ugalale hulga valgusteid ja bussi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala suure saali laval, seintel ja lae all on 410 prožektorit. Neist pooled vahetatakse suvel välja energiasäästlikumate valgustite vastu.
Ugala suure saali laval, seintel ja lae all on 410 prožektorit. Neist pooled vahetatakse suvel välja energiasäästlikumate valgustite vastu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel
ilmus 4. aprilli «Sakalas»


Jaapanlastelt tuleva rahaga saab Ugala endale paarsada prožektorit, valguspuldi ning bussi, mille kasutamiseks peab teater töötaja leidma.

Jaapani suurkontsernile müüdud Eesti heitgaasikoguste eest saadava rahaga ostab kultuuriministeerium uue valguspargi ja bussid koguni viiele Eesti teatrile. Õnnelike seas on ka Ugala, kelle ligi 30 aastat vana valguspark saab poolenisti uueks.

Ugala suures saalis on praegu 410 prožektorit, millest vanemad pärinevad teatri ehitamise ajast, ning pooled neist vahetatakse suvel välja. Teatri direktori Hillar Seina sõnul on kõige tähtsam aga see, et Ugala saab 30 aastat vana valguspuldi asemele täiesti uue.

«See teeb meie elu ka pisut keeruliseks,» tunnistas teatrijuht. Nimelt peavad  valgustajad senise, nõukogudeaegse puldi asemel õppima kasutama täiesti uut, digitaalset juhtseadet. «Eks palju sõltu sellestki, millal saame prožektorid ära vahetada ja seadistada,» nentis ta.

Kui valgustajad on süsteemi selgeks õppinud, peaks see andma lavastajatele uusi võimalusi.

Kokkuhoiu sildi all saab Ugala endale suvel ka uue suure bussi. Kui neljal ülejäänud teatril vahetatakse loguks sõidetud bussid uute vastu, siis Ugalal praegu oma sõiduvahendit polegi. Hillar Seina sõnul oli juba mõni aasta tagasi vana bussi ülal pidada nii kallis, et odavam oli rentida buss siis, kui seda väljasõiduks vaja oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles