Kunstitudengid pakuvad Kaarsillal äratundmisrõõmu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna tudengite installatsioon «Hea film on igavene» Kaarsillal.
Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna tudengite installatsioon «Hea film on igavene» Kaarsillal. Foto: Sille Annuk

Täna ennelõunal tassisid Tartu kõrgema kunstikooli teise kursuse maalingute eriala tudengid Kaarsillale vanu televiisoreid. Kõigi omaaegsete pildinäitajate ekraanidele olid installatsioonimeistrid mananud stseene kodumaisest filmiklassikast.

Ekraanidele oli kleebitud nii maalinguid, stiliseeritud fotosid kui ka ajaleheväljalõikeid. «Tehnika osas antigi vabad käed,» selgitas teiste seas oma töö väljapanekule toonud Margret Paide.

Tööde hulgast ei puudunud kuulus kaader Arnost ja Teelest ristteel vana paju all ning Ervin Abeli ja Lia Laatsi laudalakastseen filmist «Siin me oleme», kus Abel luges Laatsile unejuttu: «Ja hunt tegi, auh, auh, auh.»

Paide kinnitusel andis juhendaja Anne Rudanovski tudengitele üsna vabad käed, et luua oma installatsioon Eesti filmi 100. sünnipäeva auks. «Otsustasime, et teeme kõik koos ja Kaarsillal.»

Sugulaste-tuttavate abil koguti kokku vajalik hulk televiisoreid, et kõik saaksid oma loomesoovi valla päästa.

«Algselt tahtsime kujutada kaadreid Johannes Pääsukese filmidest, kuid idee kasvas,» kirjeldas Paide loomeprotsessi. «Lõpuks tegime valiku vanadest filmidest, mida kõik teavad ning mis pakuvad äratundmisrõõmu.»

Pärast installatsiooni paikapanekut hääletasid tudengid valvejärjekorra, sest kuna tööd asuvad väga käidavas kohas Emajõe kohal, tuleb jälgida, et taiesed kellegi kurja käe läbi vette ei satuks.

Oma tööd tõid välja maalingute osakonna teise kursuse tudengid Heiki Arge, Mirjam Hinn, Liis Leegen, Kadri Lipping, Vitali Makurin, Johanna Mudist, Karin Ojaste, Margret Paide, Mihhail Staško, Liisa Õunloo. Installatsiooni saavad linlased vaadata täna õhtul kella 18ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles