Suvelavastuse peaosalisi tabas vigatustelaine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Oleme nüüd vigased pruudid," ei tee Kaire Vilgats (keskel) kahest kangest naismaadlejast rääkiva Endla teatri suvelavastuse proovis saadud vigastusest suurt numbrit.
"Oleme nüüd vigased pruudid," ei tee Kaire Vilgats (keskel) kahest kangest naismaadlejast rääkiva Endla teatri suvelavastuse proovis saadud vigastusest suurt numbrit. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Juuli alguses lavale jõudva Endla teatri suvelavastuse “Seljatas 100 meest” mõlemad peaosatäitjad, Kaire Vilgats ja Triin Lepik, said proovisaalis vigastada – Vilgats peab harjutama mõrase varbaluuga, Lepik paistes käega.
 

„Õnneks päris katki midagi ei ole, mul on ainult suures varbas mõra,“ kõneles Vilgats teda teisipäeval proovisaalis tabanud vigastusest.

Suvelavastuse ühe peaosalise sõnutsi vigastas ta varvast oma rumalusest. „Varvas on mul katki seepärast, et olin etenduse läbimängul maadlusmatil sokkidega,“ arvas Vilgats. „Spordijalanõu oleks jalga kaitsnud.“

Traumat sportimise kaela ajada Vilgatsi sõnutsi ei saa. „Sport küll milleski süüdi ei ole, ise rapsisin. Üks asi on teha asja energiaga, teine asi rapsida. Mina tegin seda viimast,“ ütles ta.

Vilgatsi sõnade kohaselt trauma proovide tegemist ei sega ja matile minemist ei takista. „Võib-olla jalgade töö jääb nõrgemaks,“ arvas näitleja.

Laulja ja näitlejanna ütles, et arstide hinnangul kulub varba paranemiseks umbes kuu. „Püüan jalga võimalikult palju hoida ja teen igal õhtul külmutatud juurvilja kotikestega varbale kompressi,“ märkis ta.

Ka teine Endla suvelavastuse peaosaline Triin Lepik on kimpus vigastusega. Tema väänas proovisaalis välja käe, mis üles paistetas. „Triinul õnneks midagi katki pole,“ teadis Vilgats rääkida.
 
Suvelavastust “Seljatas 100 meest” mängitakse 5.–15. juulini Pärnu Vanalinna põhikooli võimlas.  Etenduse lavastab Kaili Viidas.

Andres Ehini romaani ainetel sündinud lavastus räägib kahest Eesti naismaadlejast, kes Georg Lurichi kõrval 20. sajandi esimesel poolel mitmel pool maailmas laineid lõid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles