Michael Haneke võitis teist korda Kuldse Palmioksa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Michael Haneke võitis Kuldse Palmioksa filmi «Amour» eest
Lavastaja Michael Haneke võitis Kuldse Palmioksa filmi «Amour» eest Foto: SCANPIX

Lavastaja Michael Haneke võitis teist korda Cannes'i filmifestivali peaauhinna Kuldse Palmioksa (Palme d'Or).

Austria režissöörile tõi hinnatud trofee film «Amour», mis räägib 80. eluaastates paarist, kelle suhe pannakse proovile, kui naisel tekib mitu insulti, vahendab BBC. Linateoses kehastavad peaosalisi Jean-Louis Trintignant ja Emmanuelle Riva.

Suure auhinna (Grand Prix), mida peetakse festivali teise koha auhinnaks, võitis Matteo Garrone Itaalia satiir «Reality». Žürii auhinna (Prix du Jury) võitis Briti lavastaja Ken Loach filmiga «The Angels' Share».

Parimaks lavastajaks nimetati Carlos Reygadas («Tenebras Lux»), parimaks meesnäitlejaks Mads Mikkelsen («The Hunt») ning parima näitlejanna auhinda jagasid Cristina Flutur ja Cosmina Stratan («Beyond the Hills»).

Haneke võitis Kuldse Palmioksa ka 2009. aastal filmi «The White Ribbon» eest. «Palme d'Or on parim auhind, mida üks filmitegija võita saab. Ma pole uhke, kuid olen väga õnnelik. Minu meelest oleks tobe uhke olla,» ütles mees toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles