Oscarite jagamisel võidutses «Slumdog Millionaire»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Los Angeleses jagati 81. korda Ameerika filmiakadeemia auhindu Oscareid, 8 kuldmehikest võitis film «Slumdog Millionaire».


«Slumdog Millionaire'i» lavastaja Danny Boyle pälvis parima režissööri Oscari. Lisaks võitis see film ka parima linateose, mugandatud stsenaariumi, operaatoritöö, helimontaaži, parima originaalmuusika, lavastuse ja laulu eest Oscari auhinna, vahendas AP.

Parimaks meesnäitlejaks kuulutati Sean Penn rolli eest filmis «Milk», parima naisnäitleja tiitel läks inglanna Kate Winsletile rolli eest linateoses «The Reader». 

Meeskõrvalosatäitja Oscari sai postuumselt möödunud aasta jaanuaris surnud Heath Ledger Jokkeri rolli eest Batmani filmis «The Dark Knight».

Kolm aastat tagasi oli Ledger parima meesnäitleja Oscari nominent osatäitmisega homoteemalises filmis «Brockeback Mountain».

Ledgeri auhinna võtsid vastu ta vanemad ja õde.  Ledgerile antud Oscari auhinna saab endale ta tütar Matilda, kui ta on saanud 18-aastaseks. Praegu on Matilda kolmene.

Oscari auhinda on varem ainult üks kord antud lahkunud näitlejale. Britt Peter Finch sai Oscari pärast oma surma 1977. aastal.

Parimaks naiskõrvalosatäitjaks tunnistati Penelope Cruz filmis «Vicky Christina Barcelona».

Cruz kandideeris parima naisnäitleja  Oscarile ka kaks aastat tagasi rolli eest filmis «Volver», kuid siis jäi auhind saamata.

Parima originaalstsenaariumi Oscar läks filmile «Milk». Stsenaarium valmis Dustin Lance Blacki käe all. 

Parimate eriefektide, grimmi ja kunstnikutöö Oscarid läksis Brad Pittiga peaosas filmile «The Curoius Case of Benjamin Button».

Parima kostüümi auhinna pälvis Keira Knightleyga peaosas film «The Dutchess».

Parimaks võõrkeelseks filmiks kuulutati «Departures».

Parima animafilmi Oscar anti filmile «Wall-E» ja parimaks lühianimafilmiks kuulutati «La Maison en Petits Cube».

Parimaks dokumentaalfilmiks kuulutati «The Man on Wire», parima lühidokumentaali Oscar läks linateosele «Smile Pinki».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles