Romaanivõistlusel peapreemiat välja ei antud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Romaaniühingu eestvedamisel toimunud romaanivõistlus jõudis täna lõpule ja žürii otsustas hääletuse tulemusel välja anda teise ning kaks kolmandat kohta.

Kultuuriministeeriumi kirjandusnõuniku ja žürii liikme Krista Ojasaare sõnul annavad romaanivõistlusele laekunud tööd hea ülevaate sellest, millisena kujutatakse ette romaanižanri kui sellist ja milliseid teemasid oluliseks peetakse, teatas kultuuriminiteerium.

«Kõrvuti isiklike traagiliste lugudega püüti seekord anda ülevaadet ka ajastust - kas siis tänapäevast või maailmasõja eelsest ajast või nõukogude perioodist, sekka fantaasiaküllaseid käsikirju ja poeetilisi ainekäsitlusi. Kahjuks jäävad romaanivõistlusele esitatavad käsikirjad aasta-aastalt õhemaks», tõdes Krista Ojasaar.

Teise koha ja 50 000 krooni võitis Milvi Martina Piiri romaan «Liblikad janus». Kolmanda koha koos 35 000-kroonise preemiaga sai Birk Rohelendi romaan «Minu sõraline sõber» ja romaan «Algolagnia», mille autoriks on Marion Andra.

Žürii otsustas välja anda ka kaks ergutusauhinda koos 15 000-kroonise preemiaga. Need preemiad anti Liina Lüecke romaanile «Sügismüsteerium» ja Robert Kurvitsale «Püha ja õudne lõhn» eest.

Lisaks neile otsustas žürii ära märkida kaks tööd - Robert Randma «Sigaret» ning Helju Petsile «Õnneõiteta sirelid».

Žürii koosseisu kuulusid Rein Põder (esimees), Kärt Hellerma, Krista Ojasaar, Ants Miller, Peeter Helme, Jürgen Rooste.

Auhinnad antakse kätte 4. märtsil kell 15.00 Tallinnas Kirjanike Maja saalis.  Kultuuriministeerium eraldas romaanivõistluse auhinnafondi 150 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles