Kadrioru park avab täna suvehooaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park.
Kadrioru park. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sel kolmapäeval on kõigil pargi sõpradel võimalik osa võtta suvehooaja avamise sündmustest Kadrioru pargis.


«Kadriorg on suveks valmis. Kutsun teid nautima seda imelist jaapani aeda, mis valmis küll eelmisel aastal. Aga täna on seal hakanud esimesed rododendronid ja asalead õitsema. Ja see annab juba õrna ettekujutuse sellest, mida see aed hakkab meile jutustama viie, kümne või viieteist aasta pärast,» rääkis Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve.

«Park on ootel, üle 27 000 suvelille on maha istutatud. See on ju tõeline õitevaht. Eriti praegusel külmal kevadel on neid huvitav vaadata. Ja on rõõm tõdeda, et suveks on ka meie roosimägi valmis saanud. 33 roosisorti ja kokku 6109 roosi ootavad suvel pargikülastajaid õiteilu ja lõhnapaketti nautima,» lisas ta.

Suvehooaja lükkab käima fotonäituse «3 vaadet» avamine pargi muuseum-raamatukogus. Näitusel võib tutvuda Argo Argeli (Looduse Aasta Foto 2012 Grand Prix), Andreas Raukase ja Caspar Lootsmanni viimase kahe aasta töödega.

«Täna kell viis alustame eestikeelse ekskursiooniga. Park on ju selline salapärane ja müstiline koht ning kindlasti tahaksid paljud pargikülastajad teada, miks näiteks just see kivi sümboliseerib jaapani aias Tallinna raekoda või miks teine sümboliseerib Paksu Margareetat. Või mis materjalist on tehtud endine piirdeaed, mis on ümber noortepargi kunagi olnud. Ekskursioon lõpeb kella kuue ajal kontserdiväljakul, kus esinevad kõigepeal Georg Otsa nimelise muusikakooli orkester ja bigbänd. Pärast tunniajalist kontserti on mõningane vaheaeg, toimub väike lava muudatus ja siis tuleb lavale ansambel Jäääär,» rääkis Järve.

Lisainfot Kadrioru pargi sündmuste kohta leiab pargi kodulehelt ja Facebooki-lehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles