Avastati Leonardo da Vinci käsikirja alla peitunud autoportree

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia teadusajakirjanik Piero Angela on ilmselt avastanud Leonardo da Vinci varase autoportree, mis tuli välja kuulsa maalikunstniku käsikirja alt.

Angela avastas joonistuse da Vinci lindude lendamise teemaliste märkmete raamatust, tuvastades käsikirjalise teksti alt joonistuse noorest või keskealisest mehest, vahendas BBC News.

Joonistus sarnaneb hilisematele Leonardo da Vinci autoportreedele.

Keeruka restaureerimistöö tulemusel paljastus uurijatele joonistus pikkade juuste ja habemega mõttessevajunud noorest või keskealisest mehest.

Teadlase arvamusega, et kujutatu on väga Leonardo moodi, nõustusid ka näokirurgid ja politseieksperdid ning Leonardo da Vinci spetsialistid.

Renessansiajastu geeniuseks peetud da Vinci elas aastatel 1452-1519 ning tema tuntuimateks teosteks on «Püha õhtusöömaaeg», «Mona Lisa», «Ristija Johannes», «Leda luigega», kuid suurt tähelepanu on pälvinud ka tema arhitektuuri- ja insereritööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles