Festival Juu Jääb toob muusikat mitmelt mandrilt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ola Onabule
Ola Onabule Foto: Pressifoto

Muhu tulevikumuusika festival Juu Jääb toob 4.-8. juulini kolmele Eestimaa ilusaimale saarele kokku muusikat Aafrikast Lõuna-Ameerikani.

Viie päeva ja tosina kontserdi jooksul esitab Muhu, Abruka ja Saaremaa lavadel oma helitöid üle poolesaja laulja ja interpreedi.

Sel aastal saab kuulata Astor Piazzolla pojapoega Pipit ehk Daniel Pipi Piazzollat Argentiinast, kes tuleb Eestisse oma ansambliga Escalandrum ning annab kontserdi tango suurkuju 20. surma-aastapäevale pühendatud kavaga «Piazzolla Plays Piazzolla». Ja Erykah Badu kauaaegset taustalauljat Ntjam Rosie’t, kes armastab soul- ja jazz-muusikat ning kombineerib seda osavalt Brasiilia ja Aafrika rütmielementidega.

Üheks tähtsündmuseks kujuneb kindlasti ka Inglismaal resideeruva andeka laulja Ola Onabule kontsert, kes on oma muusikat esitatud maailma suurimatel lavadel, Montreali ja Vancouveri džässifestivalidel. Mees on teinud koostööd WDR Big Bandiga Kölni Filharmoonias ja SWR Big Bandiga Jazzfest Aalenis ning jaganud lavalaudu väga mitmete maailmakuulsate artistidega.

Veel astuvad üles Georg Levin, Kinobe, Drop Out Orchestra ja Eesti muusikute paremik.

Festivali käimalükkaja ja tuntud saksofonist Villu Veski tunneb uhkust kõikide festivalil esinevate artistide üle. «Juu Jääb kava valmib pika aja ja raskete otsuste tulemusel. Püüame säilitada festivali hinge ja ise muusikuna leian, et kõik üles astuvad artistid peavad endaga kaasa tooma midagi erakordset,» ootab Villu Veski tänavu erilise põnevusega Ola Onabule ja Ntjam Rosie etteasteid.

«Ola Onable on väga mitmekülgne meeslaulja, kes ilmselt üllatab kõiki. Sellist häält ja andekust kohtab harva. Ja Rosie on aastaid Erykah Badu ansamblis tööd teinud, seega Ntjam Rosie bändi kontserdilt saab kindlasti sarnase mulje, nagu Erykah Badu kontsertidel,» tutvustab muusik.

Kõige suuremaks väljakutseks oli Daniel Piazzolla ja mehe ansambli Argentiinast Eestisse saamine. «Piazolla ansamblil Escalandrum on suur koosseis ning nad tulevad väga kaugelt,» ootab Veski muusikuid pikisilmi.

Juu Jääb kontsertidele tulijatele on Veskil ka mõned praktilised soovitused. «Oleme tänavu loonud spetsiaalse rakenduse nutitelefoni omanikele, mis peaks külalisi abistama nii kontsertpaikade leidmisel kui muu vajaliku infoga,» soovitab ta sellega lähemalt festivali veebilehel tutvust teha. Info saarte vahel liikuvate praamide kohta leiab www.tuulelaevad.ee veebilehelt. Piisava arvu soovijate korral on võimalik ka öiste praamide lisamine, aga sellest peaksid huvilised teenusepakkujale otse teada andma,» soovitab Veski.


Juu Jääb 2012 kava ja lisainfo asub SIIN.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles