Vanemuise juht loodab oma senisesse ametisse vanemuislast

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene.
Paavo Nõgene. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles on avaldanud soovi lahkuda ministeeriumist, ta töötab sel ametikohal käesoleva aasta lõpuni. Ministeerium teeb vabariigi valitsusele ettepaneku määrata uuest aastast kantsleri ametikohale Vanemuise juht Paavo Nõgene.

«Vanemuisest eemaldumine on emotsionaalselt väga keeruline, sest olen n-ö tehtud, sündinud ja kasvanud teatris,» kommenteeris Nõgene täna Tartu Postimehele. «Käesoleva aasta lõpuga täitub mul tööraamatu järgi Vanemuises 17 aastat, asusin tööle 1995. aastal. Õnneks jääb Vanemuine ka minu uues ametis vaid «ühe sammu kaugusele». Minu koduks jääb Tartu.»

Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelti selgituse kohaselt läheb ka nüüd, kui haldusala asutuse direktori ametikoht jääb vabaks, nagu ikka korra kohaselt: ministeerium kuulutab välja konkursi Vanemuise teatri juhi ametikoha täitmiseks. «Kes osutub parimaks kandidaadiks, näitab aeg,» märkis ta.

Sel juhul, kui vabariigi valitsus peaks kinnitama kultuuriministri esitatud ettepaneku, loodab Vanemuise juht Paavo Nõgene, et tema asemel astub Vanemuise etteotsa parim kandidaat.

«Minu hinnangul on ka Vanemuise teatriperes vähemalt üks inimene, kes võiks oma kandidatuuri üles seada – meie praegune finantsjuht ning vägagi paljude Tartus toimunud ja Tartu loominguliste ettevõtmistega seotud Toomas Peterson,» ütles Nõgene. «Samas ei saa välistada, et tuleb veel väga tugevaid kandidaate, sest häid ja tublisid inimesi elab Eestis ja töötab Vanemuises palju!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles