ERR: Tartu Kunstimuuseumis saab vaadata Wiiralti loomingu raudvara

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kuulsamaid Viiralti gravüüre - «Põrgu»
Üks kuulsamaid Viiralti gravüüre - «Põrgu» Foto: Ove Maidla

Eduard Wiiraltit peetakse Eesti graafilise kunsti üheks silmapaistvamaks esindajaks, tänasest saab Tartu Kunstimuuseumis tutvuda Wiiralti tööde raudvaraga.

«Põrgu», «Kabaree» ja «Lamav tiiger» on vaid ühed näited Eduard Wiiralti loomingust, mis on Eestis nii tuntud, et ei vaja pikka tutvustamist, kunstniku varasemast loomingust moodustavad aga suure osa tööd, mida une pealt ei tunta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalne kaamera».

Lisaks kunstikoolis «Pallas» tehtud gravüüridele on näitusel mitmed Wiiralti graafilised lehed, mis kuuluvad veel varasemasse perioodi, aega, mil kunstnik õppis Tallinna Kunsttööstuskoolis ja tegi loometeel esimesi samme.

Kõiki näitusel esindatud töid ühendab üks pidejoon - nad kujutavad suuremal või vähemal määral suplejaid. Ja need, keda jahedavõitu ilmad randa ei meelita, saavad tutvuda Wiiralti «Suplejatega» Tartu Kunstimuuseumis 12. augustini, samuti saab muuseumis uudistada maale suplejate motiividest Eesti kunstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles