Kassitoome oru nõlvad täitusid kuulajaist

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Innustatuna mulluse kontserdi publikuhuvist ja tunnustavast vastuvõtust, korraldas Vanemuine ka tänavu juuli viimasel pühapäeval Kassitoome orus teatri sümfooniaorkestri tasuta kontserdi. Seekord oli suurtoetaja Giga.

Oru põhja oli püstitatud suur lava, mille ette olid paigutatud tooliread nii kutsetega kui ka kutseteta külalistele. Palju rohkem oli neid, kes olid võtnud kaasa istumisaluse või piknikuteki ja valisid kuulamiseks orunõlva. Mõni istus isegi Musumäele viival trepil. Teatrijuht Paavo Nõgene märkis, et kontserdil oli publikut hinnanguliselt viis tuhat või natuke enam, tunduvalt rohkem kui mullu.

Kontserti dirigeeris Vanemuise muusikajuht ja peadirigent Paul Mägi, soleerisid sopran Karmen Puis, bariton Rene Soom ja viiuldaja Kristel Eeroja-Põldoja, konfereeris Hannes Kaljujärv.

Ettekandele tulid Georges Bizet´ «Carmeni» ja Giuseppe Verdi «Saatuse jõu» avamäng, Wolfgang Amadeus Mozarti «Figaro pulmast» krahvi aaria, Jules Massenet´ meditatsioon ooperist «Thais», Giuseppe Verdi «Nabucco» avamäng, Anton Rubinšteini «Deemonist» Tamara romanss, Sigmund Rombergi «Kõrbelaulust» Margot´ ja Punavarju duett ning Johann Straussi «Mustlasparuni» ja Imre Kalmani «Mariza» avamäng.

Samalaadset tasuta vabaõhukontserti on oodata järgmise aasta juuli viimasel pühapäeval. «Tartlased väärivad seda,» ütles Paavo Nõgene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles