USA bändipoisid hullutasid ja hullusid Eesti publikust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii avati tänavune XX Viljandi pärimusmuusika festival.
Nii avati tänavune XX Viljandi pärimusmuusika festival. Foto: Jelena Rudi

Teiselt poolt ookeani Viljandi folgile tulnud Water Tower Bucket Boys kiidavad oma Facebook lehel festivali ja eesti publikut. Intervjuus Postimehele kinnitavad bändipoisid tõsimeeli, et neil ei ole terve oma muusikukärjääri jooksul teist nii võimast kontserdikogemust kui Viljandi folgil.

«See oli meeletu!» kirjeldavad bändipoisid oma esimest kontserti Viljandi folgil. «Ilma kahtlusteta parim kontsert, mis iial andnud oleme,» lisab kontrabassimängija Gordon Keepers ning bändikaaslased Kenny Feinstein ja Josh Rabie kinnitavad.

Meeste nägudest ja jututoonist on näha, et tegemist ei ole ameerikaliku liialdamisega. Nad ongi tõsimeeli hämmastunud folkfestivali meelolust ja atmosfäärist ning kihvtist asukohast lossivaremete vahel.

Water Tower Bucket Boys hullutas Viljandis publikut kahel kontserdil, vabaõhukontsert Kirsimäe laval ja kolmetunnine öökontsert folgi peotelgis. Lisaks sellele tegid nad festivalialal spontaanseid tänavakontserte ja jämmisid koos kohalike pillimeestega.

Enne teist kontserti antud intervjuus arvasid bändiliikmed, et see vabaõhukontsert tuleb rahulikum kui kolmetunnine maratonkontsert, kus bändi ka kell kolm öösel lavalt maha ei tahetud lasta. «Ei juhtu sageli, et bänd kutsutakse tagasi viis korda,» kirjeldab kitarrist Kenny Fenstein.

Rahulikust pühapäevasest murukontserdist jäi asi kaugele. Juba pärast esimesi lugusid oli lavaesine täis kaasaelavaid ja -tantsivaid uusi fänne, kes iga uue muusikapala ja vaherepliigi peale üha energilisemaks muutusid.

Esilaulja ja kitarrist Josh Rabie räägib minu hämminguks, et Eesti publikut on palju lihtsam üles soendada, kui ameeriklasi bändi kodumaal. «Saime väga palju energiat rahvalt tagasi,» räägib Fenstein.

Water Tower Bucket Boys liikmeid üllatab, et pärimusmuusika festival on noorte inimeste seas nii populaarne ja et mitmed popbändid oma muusikas etnoelemente kaustavad. «Mängime USAs sageli vanematele inimestele,» räägib Rabie. «Kihvt, et siin festivalil on nii palju noori inimesi.»

Veetorni poisid külastasid festivalil mitmeid kontserte, kõige eredama mulje jättis neile Eesti pärimusfusiooni bänd Paabel. Näppepillide ansamblit Gjangsta pidasid Water Tower Bucket Boys liikmed endi Eesti verisooniks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles