Paavsti Jeesuse-triloogia kolmas raamat sai valmis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu «Jeesus Naatsaretist» teise osa prantsuskeelne versioon mullu märtsis poeriiuleil.
Raamatu «Jeesus Naatsaretist» teise osa prantsuskeelne versioon mullu märtsis poeriiuleil. Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI on lõpetanud kolmanda osa oma triloogiast «Jeesus Naatsaretist», mis on pühendatud Kristuse lapsepõlvele, vahendab Vatikani pressiteenistuse tänast teadet AFP.


«Tõlge otse saksa keelest erinevatesse keeltesse on alanud,» teatas Püha Tooli pressiteenistus. Mitte ainult kirikupea emakeeles, vaid veel mitmes keeles peaks see raamat ilmuma samal ajal, kuid esialgu Vatikan veel ilmumiskuupäeva ei öelnud. Varem on pakutud, et raamatu kolmas osa jõuab raamatukauplustesse aastal 2013.

Esimene osa raamatust «Jeesus Naatsaretist» ilmus aastal 2007. Selles käsitletakse Kristuse ristimist Jordani jões, Mäejutlust, tähendamissõnade tähendust ja apostlite kutsumist. Teine osa, mis tegeleb Jeesuse elu viimaste päevadega, jõudis raamatupoodidesse 2011. aasta märtsis.

Paavst Benedictus XVI, kelle kodanikunimi on Joseph Aloisius Ratzinger, peeti juba enne seda, kui ta tõusis katoliku kiriku juhiks, üheks säravamaks kaasaegseks teoloogiks. Oma akadeemilise karjääri vältel on ta töötanud teoloogiaprofessorina Bonni, Münsteri, Tübingeni ja Regensburgi ülikoolides.

Tema sulest on alates 1950ndate keskpaigast kuni tänapäevani ilmunud kümneid teoloogia-alaseid teoseid. Eesti keelde on neist tõlgitud kaks. 1968. aastal originaalpealkirjaga «Einführung in das Christentum: Vorlesungen über das Apostolische Glaubensbekenntis» ilmunud raamatu anti pealkirjaga «Sissejuhatus kristlusesse : loengud apostellikust usutunnistusest» välja 2006. aastal ning 2009. aastal ilmus ka «Südametunnistusest : kaks esseed».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles