Raamat Urmas Otist šokeeris valgalast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rahva Raamat

Urmas Otist rääkiva raamatu kümnes lehekülg, kus öeldakse välja tema isa nimi, tekitab paljudes hämmingut, sest Valgas elab just sellise nimega mees.

«Olen šokis,» lausus Ilmar Palusoo, kui sai teada, et raamatus kirjutatakse temanimelisest mehest, kes on Urmas Oti isa. Valga ja Otepää vahemaa ei ole muidugi kuigi suur, kuid juba sünniaastad tekitavad kahtluse: Valgas elav Ilmar Palusoo on sündinud 1938. aasta sügisel, Urmas Ott 1955. aasta aprillis.

«Käisin Paides koolis ja Valga rajooni tulin 1. augustil 1956, tööle asusin Karula MTJi. Kes seda muidugi ei tea, võivad asja minuga seostada, kuid sellel ajal olin ikka väga noor poisike,» lausus nüüd juba eakas mees.

Raamatus on kirjas, et Otepää keskkooli kauaaegse direktori Heino Mägi mäletamist mööda viis rajooni täitevkomitee sekretärina töötanud Ilmar Palusoo Urmas Oti emaga kokku koorikontserdijärgne pidu.

«Oli küll selline lugu, et 1. oktoobrist 1950 oli Otepää rajoon ja mäletan, et meil töötas täitevkomitee sekretärina Ilmar Palusoo, umbes 30aastane naiste- ja napsimees. Töötas lühikest aega ja ma ei teagi, kuhu ta edasi läks,» lausus Heino Mägi, kes lisas, et keegi ärgu raamatus mainitud Ilmar Palusood küll Valgas elava nimekaimuga seostagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles