Aafrika Mannerheimi-filmi üks produtsente on Ken Saan

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Saan
Ken Saan Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soome ringhäälingu Yle toodetava marssal Carl Gustaf Emil Mannerheimist jutustava uue filmi režissöör ja näitlejad on Kenyast, üks produtsente aga eestlane Ken Saan.

Teha Soome kangelasest film Aafrikas, ei ole algupäraselt soomlaste idee, kirjutab Helsingin Sanomat. Mannerheimi-filmi produtsendiks on lisaks soomlasele Erkko Lyytisele ka eestlane Ken Saan, kes tunneb Kenya filmitööstust.

«Ida-Aafrikas on väga suur filmiturg,» lausus Saan.

Enne selle aasta kevadel alanud filmivõtteid vahetus režissöör vaid 12 tundi enne võtete algust. Soomlaste filmi režissööriks sai kenyalane.

Soome ajakirjanikud soovisid uuelt režissöörilt kommentaari saada.

«Kuulge, kahjuks sain filmi tootjalt Yle-lt e-postiga sõnumi, et ma ei tohi uue filmi kohta midagi paljastada,» teatas anonüümne režissöör telefoni teel.

Soome marssalit Mannerheimi mängib Kenya näitleja Telley Savalas Otieno.

Produtsent Lyytise sõnul valiti Mannerheimi mängima Kenya näitleja, kuna uues filmis näidatakse seda kuulsat soomlast inimese, mitte kangelasena. Lyytinen lisas, et Soomes on Mannerheimi filmides näidatud vaid ühe nurga alt, nüüd oli aeg näidata temast midagi muud. «Minu jaoks on ta ikka kangelane ning väga tähtis isik Soome ajaloos,» lisas produtsent.

Vabahärra Carl Gustaf Emil Mannerheim (4. juuni 1867 Askainen – 27. jaanuar 1951 Lausanne Sveitš) oli Soome sõjaväelane, riigihoidja ja president. Talvesõja ajal oli Mannerheim Soome kaitsejõudude juhataja. 1942. aastal sai ta Soome marssali tiitli.

Mannerheim oli eriseaduse alusel Soome president 1944 – 1946. Ta on maetud Helsingi Hietaniemi kalmistule.

2004. aastal valiti Mannerheim kõigi aegade kuulsaimaks soomlaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles