Solaris avatakse oktoobris

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikeskuse Solaris logo.
Kultuurikeskuse Solaris logo. Foto: Toomas Huik.

Täna sarikapeoga ehitustööde uut verstaposti tähistanud Solarise keskus avatakse Tallinna südalinnas käesoleva aasta oktoobris.

Valdav enamus keskuse pindadest on tänaseks leidnud rentniku ning uue kontserdisaali sügisene sündmustekalender tiheneb iga päevaga, vahendas keskuse pressiesindaja.

«Solarise keskus on mõeldud kultuurihuviga inimestele, kes hindavad kaasaegset meelelahutust ja vaba aja veetmise võimalusi. Meie ambitsioon on luua siia uus linna süda – koht, kus toimub alati midagi põnevat,» kommenteeris Solarise keskuse juhatuse liige Peeter Rebane.

Peeter Rebase sõnul liiguvad ehitustööd graafikujärgselt ning alanud on ka ettevalmistused uue keskuse avamiseks oktoobris.

«Uue keskuse pindadest on tänaseks lepingutega kaetud üle 80 protsendi, ülejäänud pindade osas on läbirääkimised enamjaolt lõppfaasis,» kinnitas Rebane, kelle sõnul ootavad ankurrentnikud – kontserdisaal, kinokeskus ning Eesti suurim raamatu- ja muusikakauplus – hoone valmimist pikisilmi. Vakantsed on Rebase sõnul täna veel mõned kaubandus- ja toitlustuspinnad keskuse põhiosas ning Rävala puiestee äärde jäävad büroopinnad.

«Ümbritsevaid olusid arvestades on täituvus hea ning huviliste arvu arvestades loodame ka viimaste pindade osa lähikuudel lepinguteni jõuda,» oli Rebane optimistlik ning rõhutas, et täituvusele aitab kaasa üks Tallinna atraktiivsemaid asukohti.

Solarise keskuses avatava Tallinna Kontserdimaja juhi Aivar Sirelpuu sõnul liiguvad 1800-kohalise kontserdi-, teatri- ja konverentsisaali ettevalmistused avamiseks suurepäraselt.

«Hea uudis on see, et meie esimesteks tegevuskuudeks ehk selle aasta viimaseks kvartaliks on broneeringutega täidetud juba ligikaudu kaks kolmandikku õhtutest,» rõõmustas Sirelpuu.

Kontserdimaja juhi kinnitusel on avalikest üritustest kavas nii muusikali- kui teatrietendusi, kontserte klassikalisest muusikast popini, kui ka peamiselt Solarise keskuse kinosaalides endale kodu saava Pimedate Ööde Filmifestivali üritusi.

«Las konkreetsed nimed jäävad veel üllatuseks, kuid üritusi peaks tõepoolest olema igale maitsele,» lisas Sirelpuu.

Solaris on 43 000 ruutmeetrit hõlmav kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus, kuhu tuleb 1800-kohaline kontserdisaal, seitsme ekraaniga Cinamoni kinokompleks, kahe ekraaniga väärtfilmikeskus, kunstigalerii, džässiklubi, tantsustuudio, kohvikud-restoranid ja erinevad kauplused.

Keskuses hakkavad tegutsema näiteks Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival ja Tallinna Tantsuakadeemia. Samuti tuleb keskusesse üle 9000 ruutmetri suurune maa-alune parkla 260 autole. Solarise rajamisse investeerivad arendajad üle miljardi krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles