Röövpüüdjate võrgud lähevad muuseumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövpüüdjate kalavõrgud. ..
Röövpüüdjate kalavõrgud. .. Foto: Margus Ansu.

Põhja regiooni keskkonnainspektsioon ja sihtasutus Viimsi Muuseumid allkirjastavad koostööleppe, millega antakse röövpüüdjatelt äravõetud püügivahendid muuseumile eksponaatideks ja alustatakse ühist teavitustööd.


«Püügilt kõrvaldatud ebaseaduslikud püügivahendid, mis muidu kuuluksid hävitamisele, saavad muuseumieksponaatidena endale uue ja tänuväärse rolli,» ütles keskkonnainspektsiooni Põhja regiooni juhataja Tiia Kaar.

Püügivahendeid saab kasutada randlaste ja kalurite elu erinevate tahkude tutvustamisel, samuti röövpüüki või erinevate püüniste arengut käsitleval näitusel,» täpsustas omalt poolt muuseumi arendusjuht Alar Mik.

Pärast lepingu allakirjutamist täna annab inspektsioon muuseumitöötajatele üle esimese partii ebaseaduslikke püügivahendeid, mille hulgas on nii nakkevõrke, ahinguid kui ka silmutorbikuid. Esimene saadetis läheb Viimsis asuvale Rannarahva muuseumile, kus on ettevalmistamisel uus näitus ja seminar.

Lisaks muuseumi kogude täiendamisele näeb koostöölepe ette ka ühist teavitustööd. Keskkonnainspektsioon aitab selgitada ebaseadusliku kalapüügiga seotud probleeme, sealhulgas keskkonnakahju tekkimist.

«Usume, et näituste ja seminaride kaudu antavad teadmised aitavad looduses liikujail märgata ebaseaduslikke püügivahendeid ning mida rohkem on märkajaid, seda tõhusam on keskkonnajärelevalve,» ütles Tiia Kaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles