Gerd Neggo stipendiumi sai Anu Ruusmaa

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuõpetaja Anu Ruusmaa.
Tantsuõpetaja Anu Ruusmaa. Foto: Ove Maidla

Juba neljandat aastat väljaantava Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi pälvis tantsuõpetaja, tantsija ja koreograaf Anu Ruusmaa.

Ruusmaad võib pidada üheks nüüdistantsu maaletoojaks, teatab stipendiumit välja andev Eesti Tantsuhariduse Liit. Kuuludes nüüdistantsu esimesse põlvkonda, alustas ta sellealast tegevust 1991. aastal vastloodud tantsuteatri Nordic Star tantsija ja õpetajana ning jätkas tegevust tantsutrupis Fine 5 ning Estonia teatri nüüdistantsu lavastustes tantsija ja repetiitorina.

Ruusmaa tegutseb tänaseni koreograafi ja õpetajana Viljandi Kultuuriakadeemias, Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemias, T-Balletis, Ida Tantsukoolis ja Eesti Tantsuagentuuris. On aktiivne liige erinevates tantsualastes töögruppides ja otsustuskogudes, rääkides kaasa kogu Eesti nüüdisaegse tantsu hariduses.

Gerd Neggo nimeline stipendium loodi 2011. aastal eesmärgiga tunnustada oma tööle pühendunud tantsuõpetajat, kes on sisukas, isikupärane ja oma tööga mõjutanud Eesti tantsuelu. Varasem on selle pälvinud Raido Mägi, Rene Nõmmik ja Anne Tamm-Kivimets.

Gerd Neggo (1891-1974) oli tantsija, tantsulavastaja ja pedagoog, kes andis 1920. ja 1930ndatel suure panuse tantsu- ja liikumiskultuuri edendamisesse Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles