Postimehe žürii hindab filmi «Isand»

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Isand».
«Isand». Foto: Kaader filmist

«Isand»

Animafilm Friedebert Tuglase novelli «Popi ja Huhuu» järgi

Stsenarist, režissöör ja kunstnik Riho Unt. Operaator Ragnar Neljandi. Produtsendid Kerdi Oengo ja Andrus Raudsalu

Allfilm 2015

Alates 6. veebruarist Tallinna kino Artis koos teiste Riho Undi filmidega «Põhjakonn», «Vennad Karusüdamed» ja «Kevadine kärbes» (koos Hardi Volmeriga)

Tiina Lokk

5

Väga hästi jutustatud terviklik lugu. Lavastus, kujundus, muusika – kõik sulandub tervikusse. Karm, aga õiglane. Ei jää kohe mitte Tuglasele alla.

Olle Mirme

3

Kuna «Popi ja Huhuu» lugu on igale vähemalt põhiharidusega eestlasele tuttav, siis pöördub tähelepanu sisult ja sõnumilt teostusele. Ja teostus on esmaklassiline, sajanditaguse korteri interjöör on detailideni usutavaks lihvitud. Tegijad on asja mõnuga võtnud.

Lenna Kuurmaa

4

Hästi tehtud nukufilm. Kui mälu järgi see lugu nii õudne polnudki, siis pilt annab kõvasti intensiivsust juurde. Väga jõhker lugu: kui peremees kaob, tekib kaos. Muusikavaliku eest – Pärt ja Sumera – 10 lisapunkti.

Roman Baskin

5

Võimas, nagu Riho Undile kohane! Karakterid mahlakad ja veenvad, loos pidev pingestus, mis jõuab ka üldistuseni, kõik klapib ja töötab. Ainus, mis jäi piinama, on küsimus, kuhu kadus eelmine Isand!? Kas see ongi meie tulevik?! Kui nii, siis hakkab tõeliselt hirm!!!

Keskmine: 4,25

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles