Lutsepp jätkab teatris mängimist

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Teatriliidu esimees, näitleja Ain Lutsepp ja Elo Lutsepp
Eesti Teatriliidu esimees, näitleja Ain Lutsepp ja Elo Lutsepp Foto: Presidendi kantselei

Eesti Draamateatri näitleja Ain Lutsepp valiti Vabaerakonna nimekirjas riigikokku. Tallinnas Mustamäel ja Nõmmel kandideerinud näitleja poolt hääletas 4109 inimest.

Enne valimisi teatas Lutsepp, et kui ta osutub valituks, siis ta  riigikogusse läheb. Hetkel mängib Lutsepp Eesti Draamateatris viies lavastuses – «Keskmängustrateegia», «Wabadusrist», «Teed juuakse kell viis», «Augustikuu» ja «Rahauputus» - ja Tallinna Linnateatris «Utoopia rannik. I osa. Teekond». 

Postimees uuris Eesti Draamateateatrilt, mida neile tähendab tippnäitleja lahkumine poliitikasse.

«Kui Ain Lutsepa põhitöökohaks saab riigikogu, siis saab ta jätkata rollide mängimist Eesti Draamateatris rollilepingu alusel,» vastas kommunikatsioonijuht Tanel Tomson Postimehe päringule. «Ja oma rolle kavatseb Ain Lutsepp edasi mängida, seda on ta kinnitanud. Ühtegi uut rolli Lutsepal hetkeseisuga Draamateatris tulemas pole. Varasem sarnane kogemus on meil olemas Elle Kulliga, kes samuti jätkas pärast riigikokku valimist oma rollide mängimist rollilepinguga,» selgitas Tomson.

Ain Lutsepp on Eesti Draamateateri näitleja olnud alates lavakooli lõpetamist, see on aastast 1980. Eelmise aasta mais Postimehele antud intervjuus vastas Lutsepp küsimusele, miks te pole teatrit vahetanud, järgmiselt: «Kui te ütleksite mulle, kuhu siin minna on, siis ma mõtleksin selle peale. Aga eks mul ole ka vihjatud, aga olen piisavalt mugav, ma ei soovi seda vahetust ette võtta. Mulle on tundunud, et siin on õigem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles