Tänavakunst Tartus: rohkem kui ainult kunst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakunstifestivali Stencibility korraldajad: Kadri Lind ja Sirla. 
Festivali raames toimuvad ka Tartu tänavakunsti tutvustavad giidiga tuurid.
Tänavakunstifestivali Stencibility korraldajad: Kadri Lind ja Sirla. Festivali raames toimuvad ka Tartu tänavakunsti tutvustavad giidiga tuurid. Foto: Karsten Kaminski

Et Tartu on Eesti tänavakunsti pealinn, seda tõestab asjaolu, et linna keskel võib igal kolmandal seinal näha mõnda grafitilaadset pilti. Mõni kannab poliitilist sõnumit, mõni on mõeldud ümbruskonnale kenama ilme andmiseks. Sestap ongi Tartu parim koht, kus korraldada tänavakunstifestivali Stencibility, mis tänavu leiab aset 20.–26. aprillini. 

Seisame koos festivali korraldajatega üleni värvidega kaetud seina ees. Ilm on tuuline ja jõgi kohe kõrval. Koht jätab ühtaegu hirmutava ja vabastava mulje. Vabaduse galerii – tänavakunstiga kaetud sein – asub Tartu Vabadussilla all. Siit leiab näiteks nimeka Sorro grafiti, kes annab edasi Eesti kunstiklassikat, muu hulgas Eduard Viiralti teoseid.

«See on moodne kunst. Kui mul tulevad lapsed, tulen nendega siia ja näitan Eesti klassikat. See on huvitavam kui muuseumis käia,» ütleb Kadri Lind (25), üks tänavakunstifestivali Stencibility korraldajaid. Ta teab Eesti tänavakunsti olukorrast kõike, sest kirjutas sel teemal just oma bakalaureusetöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles