Meeletu osturalli Ugala teatris: kirju ajalooga Saab ja isegi kraanikauss läksid kaubaks kui soe sai

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala teatri eilne tühjendusmüük, millest saadud tulu läheb Viljandi näitlejate ajutise saali ehitusfondi tarbeks, meelitas kohale suure hulga tunglevat rahvast. Osteti kõikvõimalikke asju alates kraanikausist kuni autoni.

Korraldajate sõnul ületas huviliste arv teatritöötajate kõige suuremadki ootused. Sellest andis aimu juba enne kella nelja õhtul, ürituse algust teatriuste ette kogunenud suur rahvasumm, mis ootas pingsalt hoonesse sissepääsemist. 

Ühe kohalviibinu sõnul lõi Ugala teatri tühjendusmüük sellise mulje, nagu oleks tegemist selle kümnendi ühe suurima üritusega Viljandis.

Üldjoontes jagunesid huvilised kaheks: esimesed, kes teadsid, mille järele tuleb kiirustada, sest kehtis põhimõte «kes ees, see mees» ning teised, kes vaatasid uudishimuliku moega ringi ja alles otsisid endale midagi sobilikku koju kaasavõtmiseks.

Tühjendusmüügil läks kaubaks lugematul arvul diivaneid, toole, riiuleid, laudu, voodeid, valgusteid, peegleid, kostüüme ja helitehnikat. 

Mõni hakkaja mees võttis endale koju kaasa lausa kraanikausi või veel parema - 1986. aastal valminud Ugala helimeeste pealiku Harlet Orasmaa sõiduauto Saab, millel on kirev ajalugu. 

Tühjendusmüük kestis peaaegu et neli tundi ning kogu müügitulu kasutatakse teatri ajutise kodu UBB ehk Ugala black box’i ehitamiseks.

Vaata videost lähemalt, kui palju maksid Priit Võigemasti ketsid ning milline minevik on Saabil!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles