Parima lastejutu kirjutas Reeli Reinaus

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reeli Reinaus on juba tunnustatud lastekirjanik.
Reeli Reinaus on juba tunnustatud lastekirjanik. Foto: Peeter Langovits

Lastejutukonkursi «Minu esimene raamat» võitis Reeli Reinausi teos «Kuidas mu isa endale uue naise sai».

Võidutöö peategelaseks on tüdruk nimega Kaisa, kes elab kahekesi oma isaga. Pereema on surnud ja isal on tekkinud tunne, et võiks uuesti abielluda, kuid selle õige otsingutega kaasneb üksjagu koomilisi seiku, sest tütar koos sõbrannaga hakkab isale usinalt nõu andma.

Eesti Lastekirjanduse Keskuse, kirjastuse Tänapäev ja ajakirja Täheke korraldatava võistluse žürii tõstis esile teose ebaharilikku teemakäsitlust ja huumorit. Autor, kes on sama konkursi  ka enne võitnud, sai preemiaks 1200 eurot.

Teise koha pälvis Kadri Lepp teose «Poiss, kes tahtis põgeneda» eest. See räägib poisist, kelle vanemad lähevad reisile ja jätavad lapse vanavanemate juurde. Solvunud poiss otsustab põgeneda.

Žürii tõstis teose puhul esile head pinge loomise oskust ja ladusat stiili. Preemiaks 1000 eurot. Tegu on kirjandusliku debüüdiga, autor töötab näitlejana Ugala teatris.

Kolmanda koha pälvis Helen Käit teose «Aardejaht ja muud koolivaheaja sekeldused Nõmmel» eest. Seikluslik lugu pakub lisa viimasel ajal pead tõstvale lastekriminullide žanrile. Preemiaks 800 eurot. Autor on lasteraamatuid avaldanud ka varem.

Ära märgiti kaks tööd: Jana Maasiku «Frida ja Lonni üksinda kodus» ja Heid Raba «Härra Hopsti». Esimene teos räägib kahest tüdrukust, kes kodus olles mängivad fantaasiaküllaseid mänge väljamõeldud tegelastega. Teine on lugu poisist, kelle joonistatud koll ellu ärkab ja ta seiklustele viib. Ka need tööd on kavas avaldada.

Kokku esitati tänavusele konkursile 38 käsikirja. Juba seitsmendat korda toimunud võistluse sihtgrupiks on 5-9-aastased lapsed. Aastate jooksul konkursile saadetud ligemale 260 käsikirjast on raamatuna ilmunud üle 40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles