Hunnik õnnetust nimega Amy

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amy nagu hunnik õnnetust ( Amy Schumer) ja iseendana filmis korraliku rolli tegev korvpallitäht Lebron James
Amy nagu hunnik õnnetust ( Amy Schumer) ja iseendana filmis korraliku rolli tegev korvpallitäht Lebron James Foto: outnow.ch

Hunnik õnnetust nimega Amy ei ole seekord Winehouse. «Nagu hunnik õnnetust» on romantiline komöödia vallatust ja vallalisest pidutsejast Amyst (Amy Schumer), kellel pole kavatsustki abielluda, kuid siis kohtab ta seda õiget (Bill Hader).

Amy Schumer soovib filmis domineerida. Ta on vaieldamatult andekas, tuntuks saanud kord aastas toimuvalt «röstimiselt», kus suurel estraadietendusel pilatakse mõnda kurikuulsust. Schumer jõudis lähedale tippröstijatele Jeff Rossile ja Greg Giraldole, kes tegid nalju, mida keegi teine ei julge teha. Mäletate, kuidas filmis «Ted 2» lähevad Ted ja Mark Wahlberg komöödiaklubisse ja pakuvad siis esinejatele teemasid: «9/11!», «Robin Williams!», «Charlie Hebdo!»? Need on teemad, mida «South Parki» Jeesus ei torgiks isegi mitmemeetrise toikaga.

Kahtlemata on komöödiainimene ka teine, kes soovib domineerida – lavastaja Judd Apatow. Ta intervjueeris juba 30 aastat tagasi koomikuid, tollal vähetuntud Jerry Seinfeldi ja Jay Lenot, ning kirjeldas pärast nende nägusid, kui nad avastasid, et intervjueerijaks on koolipoiss.

«Õnnetuses» on hõivatud praeguse komöödiamaailma põhituumik, kuigi tooni annab filmis telesarja «Saturday Night Live» rahvas: Hader, Amy kolleegi rollis Vanessa Bayer, vanad «laupäevaõhtused» Colin Quinn (Amy isa) ja Tim Meadows, pisiosades viimase hooaja parim kollanokk Pete Davidson ja järgmine «tondipüüdja» Leslie Jones. Lisaks astuvad üles Randall Park ja Dave Attell, viimasel oli sari, milles ta vaatas vanu seksifilme koos koomikute ja nende filmide vananenud staaridega.

Kolmandasse suunda tirivad «Õnnetust» sporditähed. Haderi roll on olla spordiarst, kelle sõpra mängib NBA-staar LeBron James. Maailma parimal korvpalluril on hääleprobleeme nagu Mike Tysonil, kuid tore on vaadata, kuidas Haderi ja Jamesi mängus võtab ta läbi kogu arsenali: bloki, tõukamise ja pealtpaneku. Kahju isegi, kui ta filmi teises pooles asendub müstilisel põhjusel Amar’e Stoudemire’iga.

Kahju on sellestki, et need röstijad ei ole naljakad väljaspool oma maailma, sest inimesed nii tegelikult ju ei räägi. «Õnnetuse» probleem on veel see, et stsenaristina on kirjas ainult Schumer, kes pole suutnud sinna kirjutada midagi roppu ega naljakat. «Midagi ei toimu,» laulis kunagi ansambel Del Amitri.

Paradoksaalne, et koomikutefilmi kõige koomilisema osa teeb draamanäitlejast Oscari-võitja Tilda Swinton, kellel Amy bossina on kontrastne grillkanapäevitus, blondid juuksed ja tume silmameik, ehkki selliseid tegelasi leidub igas teises komöödias.

Apatow kuhjab tavaliselt filmidesse (liiga) palju poplaule, aga seekord võiks neid küll rohkem olla.

Uus film

«Nagu hunnik õnnetust» («Trainwreck», USA 2015)

Režissöör: Judd Apatow

Osades Amy Schumer, Bill Hader, LeBron James

Kinodes alates 7. augustist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles