Ivar Põllu võtab ette Baskini

Kultuuritoimetus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Põllu.
Ivar Põllu. Foto: Sille Annuk

24. oktoobril Tartu Uues Teatris esietenduv «Baskin ehk nalja põhivormid» on uurimus huumorist. Ivar Põllu autorilavastuses mängivad Janek Joost, Katrin Pärn, Maarja Jakobson ja Ardo Ran Varres. Trupp soovib lavastusega jõuda arusaamisele, mis on naljakas tänapäeval, siin ja praegu, täna, kus kõik on lubatud, nalja eest ei panda vangi, aga huumoriajakirja toimetuses töötamine võib olla eluohtlik.

Tartu Uus Teater lubab parimate kavatsustega kokku segada estraadinumbrid, prantsuse komöödia, muusikalise draama, nõukogude kino, «Meelejahutaja», vabaõhukomöödia, kuulsuste elulood, anekdoodid ja legendid, tembime kõike kunstiliste liialdustega ning looritame ähmaste vihjetega. Tulemuseks on Tartu Uue Teatri esimene komöödia.

Märtsi alguses esietendub Renate Keerdi uus füüsilise teatri lavastuse, mis seekord tuleb Uue Teatri näitlejatega mitte Kompanii Niiga. Lavastusel veel pealkirja pole, kuid selge on see, et trupis on Katrin Pärn, Piret Simson, Maarja Jakobson ja Janek Joost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles