Tulekul on Kotzebue konverents

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Eesti Muusika ja Teatriakadeemia orelisaalis ja Kõue mõisas toimub vastavalt 4. ja 5. septembril Tallinnas tegutsenud kuulsa saksa näitekirjaniku ning Eesti professionaalse teatri ühe rajaja August von Kotzebue (1761–1819) tegevusele pühendatud kõrgetasemeline rahvusvaheline saksakeelne konverents “Kotzebue-kõnelused”.

Järjekorras juba neljandal konverentsil osalevad nimekad saksa teadlased akadeemik Conrad Wiedemann, Klaus Gerlach, René Sternke, Jens Thiel, Felix Saure ja Andreas Waczkat, Eestist aga akadeemik Jaan Undusk, Peep Lassmann, Harry Liivrand, Toomas Siitan, Kristel Pappel, Maris Saakpakk, Eerik Niiles Kross, Anu Allikvee, Andres Laasik. Kõneluste algataja on Eesti saatkonna kultuuriatašee Berliinis Harry Liivrand. „Kotzebue-kõnelusi“ korraldatakse  alates 2012. aastast vaheldumisi Berliinis ja Tallinnas.

2013. aastal avati endise saksakeelse Tallinna Teatri, nüüdse Nukuteatri seinal pidulikult August von Kotzebue tegevust kajastav mälestustahvel.

Kahe esimese konverentsi põhjal koostatud artiklite kogumik on plaanis avaldada 2016. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles