Algab improteatrite festival «Tilt»

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Improteater Do Not Adjust Your Stage (UK)
Improteater Do Not Adjust Your Stage (UK) Foto: promo

1.-3. oktoobril toimub Vaba Lava teatrikeskuses kolmas rahvusvaheline improteatrite festival «Tilt».

Improvisatsiooniline ehk improteater on nüüdisaegne ja nõudlik teatrikunsti vorm, kus artistid loovad kogu etenduse kohapeal, lastes end esinemishetkel publikul inspireerida. Möödunud sajandi lõpul lääneriikides plahvatuslikult levinud IMPRO on Eestis ja eestikeelsena küll vaid kuueaastane, ent nii harrastajate kui truppide arv kasvab jõudsalt. Et rahvusvaheliste  tipptegijate show`sid koduski nautida ning õpitubades neilt mõõtu võtta, on Telliskivi Loomelinnakus Vaba Lava külgsaal kolmel esimesel oktoobriõhtul improteatri päralt.   

Festivalil on võimalik kolme päeva jooksul näha lisaks kuuele eesti trupile välisesinejaid Soomest, Rumeeniast, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Venemaalt ja USAst. «Meil on väga hea meel pakkuda taas kord väga mitmekülgset ja tugevat programmi. Laval saab lisaks kiiretele ja lõbusatele sketšidele näha ka mõtlevapanevaid lugusid ning vaatamist ja avastamist jätkub kõigile teatrisõpradele,» kommenteeris festivali peakorraldaja Rahel Otsa.

Festivali eesmärgiks on tutvustada laiemale publikule improteatrit kui vaimustavat meelelahutust ja eraldiseisvat teatrižanri. Tahame festivalil ühendada Eestis tegutsevaid improteatritruppe ning tutvustada kodupublikule IMPROt muu maailma meistrite tasemel.  Lisaks etendustele toimuvad festivali raames ka töötoad, mida juhendavad siia saabunud välisartistid. Rahvusvaheline improteatrite festival «Tilt» on esimene ja ainus teatrifestival terves Baltikumis, mis pühendub improviseeritud teatrile.

«Tilt» toimub sel aastal juba kolmandat korda. Varasematel aastatel on festivalil osalenud esinejad muuhulgas ka Lätist, Hollandist, Norrast, Itaaliast, Austraaliast. Sel aastal toimuv festival valmib kolme improtrupi, Eesti Improteater, improteater Kogu Moos ja Improgrupp Jaa! koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles