Priit Pärna nime kandev animafilmifestival läheb maale

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärn aktsioonis.
Priit Pärn aktsioonis. Foto: Toomas Huik

12. oktoobrist 1. novembrini toimuv Priit Pärna animafilmifestival pöörab senisest enam tähelepanu maapiirkondade animatsioonisõpradele ja laiendab alafestivali «Kino maale» haaret. Kaheksat animatsiooniprogrammi näeb rohkem kui 20 kultuurimajas, raamatukogus, noortekeskuses ja koolis üle Eesti.

«Eelmise aasta kogemus näitas, et alafestival «Kino maale» oli oodatust edukam ning tõi maapiirkondade kinosaalidesse palju huvilisi. Seetõttu pööramegi sel aastal oma pilgu maale ja seisame selle eest, et animatsioon väikestesse saalidesse jõuaks ja sinna ka jääks,» ütles festivali peakorraldaja Indrek Jurtšenko pressiteate vahendusel.

Publikuni jõuavad Rao Heidmetsa retrospektiiv, Portugali uusanimatsioon, Eesti Kunstiakadeemia tudengite uusanimatsioon, Sloveenia lasteanimatsiooniprogramm ja Hollandi animafilmifestivali programmist pärit Hiina animatsioon. Esmakordselt tehakse koostööd kolme rahvusvahelise animafilmifestivaliga: Portugali festivaliga Monstra, Sloveenia festivaliga Animateka ja Hollandi animafilmide festivaliga.

Kõiki programme on võimalik näha 26., 29. ja 30. oktoobril Tapa kultuurikojas ja valikuliselt  maapiirkondades. Alafestivaliga löövad kaasa Harju-, Hiiu-, Jõgeva-, Järva-, Lääne-Viru-, Põlva-, Rapla-, Tartu- ja Võrumaa raamatukogud, kultuuri- ja rahvamajad, koolid ja lasteaiad.

Kogu festivali programm on külastajatele tasuta.

Peale selle veereb festival mööda maad, triivib vetel ja annab au. Bussianimatsioonist saab osa GoBusi liinibussides. Koostöös Tuule Laevade ja Elb-Link Reederei GmbH’ga seilab Laevaanimatsioon seekord rahvusvahelistel vetel — Saksamaal Elbe jõel. Militaaranimatsioon pakub kaitseväe 1. jalaväebrigaadi sõduritele lisaks animafilmidele ka töötubades osalemise võimalust.

Priit Pärna animafilmifestival sai alguse 2012. aastal Tapal ja on ellu kutsutud Priit Pärna auks. Seda korraldavad Tapa vallavalitsus ja Tapa linna arengu selts.

Täpset kava vaata festivali kodulehelt www.ppaff.eu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles