Spioonid kohtuvad varahommikuses udus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Donovan väljub Nõukogude saatkonnast Ida-Berliinis. Palitu on pätid talt juba ära võtnud.
James Donovan väljub Nõukogude saatkonnast Ida-Berliinis. Palitu on pätid talt juba ära võtnud. Foto: OUTNOW

Kui Steven Spielberg võtab filmi lavastada, siis pole pettumust karta. «Spioonide sild» astub julgelt «Reamees Ryani päästmise», «Schindleri nimekirja» ja teiste ajalooliste draamade kõrvale. See on film julgest, teotahtelisest ja põhimõttekindlast Ameerika kangelasest.

«Spioonide sild», kaks tundi ja 21 minutit
Lavastaja Steven Spielberg; stsenaarium Matt Charman, Ethan Coen, Joel Coen; osades Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Eve Hewson, Austin Stowell, Alan Alda, Peter McRobbie jt

Lisaks lavastajale tsementeerib filmi kvaliteeti Tom Hanks, kes mängib lihtsat kindlustusjuristi James Donovani. Ameeriklased tabasid 1957. aastal Nõukogude spiooni Rudolf Abeli. Donovan sattus teda kohtus kaitsma ning see muutis ta Ameerika vihatuimaks meheks number kaks. Kohe Abeli järel. Hiljem organiseeris Donovan Abeli väljavahetamise Nõukogude Liidu territooriumil alla tulistatud luurelennuki U2 piloodi Gary Powersi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles