Kultuuri lühiuudiseid

Janar Ala
, editor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endlas käis eelmisel aastal peaaegu 76 500 vaatajat

2015. aastal tõi Pärnu Endla publikuni 25 lavastust, nende hulgas 10 uuslavastust. Kokku anti 340 etendust, millega koguti 76 497 vaatajat. Kõige rohkem publikut ehk 8901 vaatajat kogus suures saalis Oleg Titovi lastelavastus «Peeter Paan ja valge lind Wendy», mida mängiti 21 korda. 

Kõige enam mängukordi oli aga Kaili Viidase lavastusel «Kõik naistest», mis jõudis Endla Küünis ning väljaspool Pärnut publikuni koguni 35 korral ning mida vaatas 7633 inimest, olles ka külastatavuselt teisel kohal.

kultuur.postimees.ee

Loodi klassikute sõprade selts

Läinud aasta lõpus asutasid viis kirjandus- ja kultuurisõpra (Rein Veidemann, Kadi Kesküla, Jaanus Adamson, Mihkel Uus, Toomas Haug) Kadriorus Tammsaare ja Vilde Sõprade Seltsi. Asutajate väitel on tegemist esimese omalaadse seltsiga Eestis, mille eesmärk on kaasa aidata eesti klassikute loomingu ja isikute laiemale teadvustamisele avalikkuses, nende igakülgsele tuntusele ja uurimisele ning kirjanikega seotud pärandi säilitamisele. Selts tahab olla toetav partner Kadriorus asuvatele Tammsaare ja Vilde muuseumidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles