Viru hotellis tehakse teatrit

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamur Johannes Tohver Kamran Shahmardani sotsiaalses tragikomöödias “Hullumeelse blogi"
Tamur Johannes Tohver Kamran Shahmardani sotsiaalses tragikomöödias “Hullumeelse blogi" Foto: Kristel Treier, Polygon Teater

Restoranis Merineitsi Viru hotelli teisel korrusel esietendub 2. aprillil Kamran Shahmardani sotsiaalne tragikomöödia “Hullumeelse blogi”. Kokku mängitakse etendust kevadel neljal korral vaid Merineitsi laval.

Nikolai Gogoli “Hullumeelse päevik” ainetel kirjutatud sotsiaalne tragikomöödia “Hullumeelse blogi” on üliaktuaalne ja ühiskonnakriitiline teos, kus uuritakse väikese ametniku hinges toimuvat. Mis saab siis, kui me võtame kõike meedias ilmunut isiklikult? Kus on tänases hullumeelses maailmas piir vaimuhaiguse ja reaalsuse vahel?

Merineitsi restoran Viru hotelli teisel korrusel sai kaks aastat tagasi uue sisekujunduse ja tegevuskontseptsiooni, milles kabaree- ja kontsertõhtud on toonud täissaalid, nüüd laiendatakse pakutavat veelgi. Merineitsi restoranil on keskne roll Viru kui kaasaegse hotell-kultuurikompleksi tegevuses.

„Kümme edukat ja rohke kliendikiitusega pärjatud kabareehooaega on andnud julguse kavva võtta ka ambitsioonikaid draamaetendusi,“ ütles Merineitsi restorani juht ja peakokk Margus Tammpere. „Polygon teatri raamidest väljas mõtlemine sobib meile ja esimese koostööprojektiga püüame lati võimalikult kõrgele tõsta.“

Näidendi autor Kamran Shahmardan on Soomes elav aserbaidžaani filmirežissöör ja teatrilavastaja, kes 2003. aastal lõi oma teatri The Theatre of Black and White ja aasta hiljem samanimelise rahvusvahelise teatrifestivali, mille kunstiline juht on tänaseni. Lavastanud üle 20 näidendi Aserbaidžaanis, Venemaal, Soomes ja mujal. 2015. aastal esilinastus tema film “Mõrvar” (“The Murder”). Monoetendus on toodetud rahvusvahelise koostööprojektina Polygon Teatri ja teatri Black and White Theatre vahel. Mängib Tamur Johannes Tohver. Lavastus on kutsutud rahvusvahelisele teatrifestivalile Türgis 11.-15.aprill.

„Väga hea meel on avada Viru hotelli teatrilava just selle rahvusvahelise teatriprojektiga. Eesti ja Soome teatrite koostöös valminud näidendis sisu on kirjutatud spetsiaalselt tänases Eestis toimuvat silmas pidades. Leiame sealt nii pagulased kui presidendi, ehkki harjumuspärasest hoopis erinevas võtmes. Kus võiks olla etendusele veel parem paik, kui keset kõige ärevamat linnasaginat Viru hotelli Merineitsi restoranis,“ ütles Polygon Teatri juht Tamur Johannes Tohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles