Tallinna raamatumess pakub head kirjandust

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatulaat rahvusraamatukogus.
Raamatulaat rahvusraamatukogus. Foto: Liis Treimann

Rahvusraamatukogus toimub 7.-9. aprill Tallinna raamatumess, kus raamatuid müüb ligi 30 kirjastust, lisaks toimuvad kohtumised autoritega, raamatuesitlused, töötoad.

Neljapäeval, 7. aprillil on kirjandusfoorum vähemusrahvuste kirjanduse ja pagulaskirjanduse teemal ja kuhu on oodatud õpetajad, raamatukogutöötajad, kirjanikud, tõlkijad, kirjastajad; kirjandus- ja kultuuriteadlased; Põhjamaade keelte, kirjanduse ja kultuuri huvilised. Lastel on võimalus osa võtta meisterdamis- ja koomiksitöötoast.

Täiskasvanud ajaloohuvilistele räägib Jüri Kotšinev Liivi ordu ja Novgorodi Venemaa vahelistest suhtest 13. sajandi keskpaigas. Seppo Zetterberg ja David Vseviov vestlevad maailma ajaloo teemadel. Priit Pärn tuleb külla raamatuga «Kilplased», millele ta on joonistanud uued tegelasterohked pildid jpm.

Täpse kava leiad siit

Reedel, 8. aprillil toimub tüpograafiaseminar KIRJAK 4, kuhu on oodatud disainerid, kujundusgraafikud, kirjastajad – kõik, kelle tegevus puudutab tööd tekstiga, kujundust ja küljendust. Lastele on kavas kohtumine Nukitsaga, noortele pakume võimalust osaleda loovkirjutamise ja kiirlugemise töötubades ning lastevanematele koolitusi. Maili Liinev jt õpetavad, kuidas lapsi mängude kaudu lugema suunata. Samuti on võimalus kohtuda kirjanik Andrei Hvostoviga. Kirjastajatele toimub infopäev jpm.

Täpse kava leiad siit

Laupäeval, 9. aprillil toimuvad lastele Teoteatri etendus «Lipp lipi peal», laupäevahommik isaga ja raamatu «Paul ja paps» esitlus, maskide voltimise ja koomiksite töötuba. Kokandushuvilised saavad külastada kokaraamatute esitlusi.

Rooma linna ajaloo huvilised on oodatud Titus Liviuse mitmeköitelise monumentaalteose «Linna asutamisest alates» esimese osa esitlusele jpm.

Täpse kava leiad siit

Raamatumess on avatud 7. ja 8. aprillil kell 10-20 ning 9. aprillil kell 11-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles