Klubimuusika sämplid ja jazzilikud soolod ühel kontserdil

Dan Bondarenko
, jazzisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark de Clive-Lowe's CHURCH feat. Tawiah (fotol).
Mark de Clive-Lowe's CHURCH feat. Tawiah (fotol). Foto: Siiri Padar

Kontsert

Mark de Clive-Lowe's CHURCH feat. Tawiah (USA-UK)

Reede, 29. aprill

Jazzkaar

Reedel Vaba Laval Jazzkaarel esinenud Mark de Clive-Lowe’i saund oli vahel mõnus ja voolav, vahel hoopis kõrvukriipiv ja katkendlik. Kokku oli segatud jazz ja klubimuusika, seada kõike omakorda täiendatud müramuusikaga.

Huvitav oli kuulata koos live-trumme kui ka trummimasinat, mis omavahel kontserdil suhtlesid. Clive-Lowe võttis luupe laval toimuvast ning sobitas need muusikasse. Nagu oleks live jazzansambli muusika tükkideks lõigatud ja uuesti kokku liimitud!

Hüpnotiseerivad kordused - laulja laulab, tema häält loopitakse, nii et korraga on laul live’is kui ka korrutatud ja töödeldud – viis transsi.

Loodi veider eksperimentaalne saund, mis pani keha muusikaga kaasa liikuma, ent samas tekitas tunde, nagu midagi oleks paigast ära. Sellisesse veidrasse kooslusesse on mahutatud ka jazzilie omased instrumentaalsoolod.

Mark de Clive-Lowe's CHURCH feat. Tawiah, foto:
Mark de Clive-Lowe's CHURCH feat. Tawiah, foto: Foto: Siiri Padar

Siiski muutus kontsert ajapikku üksluiseks ja monotoonseks. Sooviks veidi rohkem vaheldust ja dünaamikat, eriti kui istuda ja pühenduda vaid kuulamisele. Samas klubipõrandal tantsimiseks mõnus gruuv. Suur osa publikust lasi end tantsumaailma haarata, seega pani Mark de Clive-Lowe's Church paljudele aluse mõnusale kevadõhtusele peomeeleolule.

Mark de Clive-Lowe's CHURCH feat. Tawiah, foto:
Mark de Clive-Lowe's CHURCH feat. Tawiah, foto: Foto: Siiri Padar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles