Ela kaasa Rakvere teatri suvelavastuse sünnile!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Raivo Trass ja näitlejad Ines Aru ning Maria Klenskaja arutlemas.
Lavastaja Raivo Trass ja näitlejad Ines Aru ning Maria Klenskaja arutlemas. Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teatris valmistutakse viimaste aastate suurimaks vabaõhulavastuseks. Suvel jõuab publikuni Andrus Kivirähki romaani „Maailma otsas” lavaversioon, mille dramatiseeringu autoriks on Urmas Lennuk ja lavastajaks Raivo Trass.  

2013. aastal kohe raamatuedetabelite tippu tuisanud tosei kohta on Andrus Kivirähk öelnud, et tema eesmärk oli kirjutada raamat, kus midagi ei juhtu. Sel suvel on see lugu jõudmas lavalaudadele. Juba mitmed nädalad käivad proovid, ehitatakse lava ja otsitakse kostüüme.

Lavastaja Raivo Trassi räägib Kivrähki kirjutatud lugu headest inimestest, kes elavad oma elu. „Nad on õnnelikud,” rõhutab Trass. „Aga aegajalt tahavad nad veel suuremat õnne.”

Suvelavastuses astub üles kogu Rakvere Teatri trupp eesotsas Velvo Väli ja Üllar Saaremäega. Kaasa teevad ka Maria Klenskaja ja Ines Aru. Lisaks on kaasatud kohaliku harrastusteatri Karakter näitlejad ja lapsed. Kokku käib lavalt läbi üle 30 erineva karakteri. Peaosades näeb Margus Grosnõid (Rein), Liisa Aibelit (Anu).

16. juuni esietenduvat "Maailma otsas" lavastust mängitakse Rakveres ajaloolises Pika tänava sisehoovis, kuhu lisaks olemasolevale ehitatakse atmosfääri loomiseks juurde erinevaid mängukohti lasteaiast saunani.

"Maailma otasas" bogi leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles