Nädala plaat. Moraal ja romantika

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kali Briis Band
Kali Briis Band Foto: Mihkel Tamme

Kali Briis Band

Let’s Play Love

NeatBeat Records

Hinne: 4

Kui Kali Briis oli lihtsalt Kali Briis, siis tuli selle all mõista Alan Oloneni. Kali Briis Band on Olonen pluss Laura Junson (vokaal, sünt), Erko Niit (kitarr, taustavokaal), Kaarel Kuusk (klahvpillid, sünt, taustavokaal) ning Hans Kurvits (trummid). Pole kindel, kas keegi mäletab veel aega, kui Kali Briis räppis, kuid juba tema esimene kauamängiv «Homewrecker» (2011) oli igati tähelepanuväärne, pulseeriv ja pulbitsev üllitis ning tõi väga heal tasemel isikupärase elekroonilise neosouli kirkad värvid lõpuks ometi kodumaisesse muusikakaleidoskoopi.

Kali Briis Band sai alguse aastal 2013, mil Alan pani pillid ühte kappi heade semudega, kes kõik on piisavalt noored ja samas piisavalt vilunud muusikud. See tähendab ühtlasi, et nende debüütplaadil kõlavad enamikus pärisinstrumendid, mitte niivõrd nende elektroonilised arvutivasted. Kuigi retro-futu-elektroonika on ikkagi kesksel kohal. Kõik üheksa pala on ka Oloneni sulest, ent nüüd on neil lastud filtreeruda läbi bändiliikmete ning saadud individuaalsed ekstraktid taas tervikuks kokku sulatatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles