Priit Pärnale tuleb toetuskirju kogu maailmast (7)

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Animation World Network näeb asja nii.
The Animation World Network näeb asja nii. Foto: Repro

Maailma animatsiooniringkond reageerib üha aktiivsemalt Priit Pärna sunnitud lahkumisele Eesti Kunstiakadeemia professori kohalt.

«Me oleme väga mures selle olukorra pärast. Igaüks teab, et Priit Pärn on üks parimatest animatsiooniõpetajatest kogu maailmas; ta on professor, kes on välja töötanud omaenda õpetamise süsteemi, tänu millele on ta üles kasvatanud terve põlvkonna mitte ainult Soome ja Eesti, vaid kogu maailma animaatoreid. /---/ Kui Pärn enam ei õpeta, oleks see animatsioonile tohutu kaotus: maailmas pole just väga palju mentoreid, kelle juurde sooviksid õppima tulla nii paljud noored andekad inimesed,» kirjutasid 24 animafilmiga seotud tegelast seitsmest riigist oma pöördumises rektor Mart Kalmu poole.

Allakirjutanute seast leiab näiteks stuudio Sojuzmultfilm kunstilise juhi Mihhail Aldašini ja Venemaa suurima animatsioonifestivali Suur animafilmide festival programmijuhi Dina Goderi.

Oma arusaamatust Eesti Kunstiakadeemia otsuse suhtes on väljendanud ja kutsunud üles avaldama protesti ka maailma tuntumate sekka kuuluvate Ottawa, Utrechti ja Zagrebi festivalide kunstilised juhid (vastavalt) Chris Robinson, Gerben Schermer ja Daniel Šuljić.

Nimekas Argentina animafilmilavastaja, Annecy festivali laureaat ja Oscari nominent Juan Pablo Zaramella kirjutas, et Priit Pärn on ka suurepärane õpetaja, kelle õpilased paistavad pidevalt silma maailma festivalidel. «Just selles valguses tundub kunstiakadeemia otsus iseäranis ebaõiglane,» ütleb ta.

«Eesti Kunstiakadeemia vallandas animafilmilavastaja Priit Pärna,» pealkirjastas oma uudise aga maailma suurim animatsioonile pühendatud võrguväljaanne The Animation World Network.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles